MENIU

Ministerul Educației anunță deblocarea plăților pentru salariile din 30 de unități de învățământ din București

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Ministerul Educaţiei a făcut joi plăţile pentru salariile angajaţilor celor 30 de unităţi de învăţământ special şi de masă din Bucureşti unde existau blocaje.

”Ministerul Educaţiei a intervenit în vederea soluţionării problemei create de către ISMB. Disfuncţionalitatea a fost cauzată de necorelarea evidenţelor ISMB cu numărul maxim de posturi existent în unităţile de învăţământ. Acţiunea Ministerului Educaţiei a condus la deblocarea plăţii salariilor pentru angajaţii celor 30 de unităţi de învăţământ special şi de masă din Bucureşti. Astăzi, au fost efectuate plăţile pentru salariile aferente. Precizăm că ME a asigurat constant şi în timp util fondurile necesare plăţilor salariale ale tuturor angajaţilor din învăţământ, corespunzător numărului de posturi alocat fiecărui judeţ, respectiv municipiului Bucureşti”, a transmis instituția într-un comunicat. 

Ministerul Educației a amintit că se fac verificări de către Corpul de control privind respectarea procedurilor de angajare la nivelul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Controlul a fost dispus după ce, la începutul săptămânii, Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret” a atras atenția că angajaţi din 16 unităţi de învăţământ de masă şi din unităţi de învăţământ special din municipiul Bucureşti nu şi-au primit salariile.

”Angajaţii nu au nicio vină privind neîncadrarea unităţilor de învăţământ în numărul de posturi. Aceştia trebuie să îşi primească salariile la timp şi nediminuate pentru munca depusă. A devenit deja o practică: în fiecare lună se pune presiune pe unităţile de învăţământ să facă disponibilizări pentru a se încadra în buget. Cerem Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Ministerului Educaţiei să ia toate măsurile care se impun pentru intrarea în legalitate şi acordarea la timp a salariilor. Neplata la timp a salariilor atrage răspunderea disciplinară a persoanelor care se fac vinovate şi poate genera obligarea angajatorului la plata de daune-interese”, anunța preşedinte FSE ”Spiru Haret”, Marius Nistor.