MENIU

Ministerul Educației a decis. Ce se va întâmpla cu tezele elevilor din ”Tudor Vianu”

Ministerul Educaţiei a dispus verificarea tezelor la matematică, pe care le-a corectat profesorul de la liceul ”Tudor Vianu”, acuzat că i-ar fi dat un punct în plus unui elev, după ce adolescentul s-a aşezat în genunchi. Episodul e considerat o glumă proastă la Ministerul Educaţiei. Inspectoratul şcolar spunea că elevii nu s-au simţit umiliţi.

O comisie a Ministerului Educaţie a fost la Colegiul "Tudor Vianu" şi a stat de vorbă cu profesorii, elevii, părinţii lor şi cu cei din conducere.

Concluzia anchetei este că ”incidentul reclamat e rezultatul înţelegerii eronate a unei glume făcute de cadrul didactic. Astfel, pe fondul unei atmosfere relaxate la clasă, profesorul a glumit cu elevii, stârnind o reacţie imprevizibilă, care nu a putut fi controlată."

Pentru că dascălul a fost acuzat că a mărit notele după ce un elev s-a târât în genunchi, o comisie va reevalua lucrările la matematică la cele două clase de a X-a unde predă Moldoveanu.

Mai îngăduitori au fost, însă, anchetatorii Inspectoratului Şcolar. În urma controlului, singurul lucru care i s-a reproşat profesorului a fost că "nu a respectat graficul susţinerii lucrărilor semestriale, aprobat de conducerea unităţii de învăţământ."

”Sancţiunea nu poate fi făcută decât de conducerea unităţii de învăţământ, prin aprobarea consiliului de administraţiei al instituţiei de învăţământ”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu. 

Câtă vreme părinţii băiatului implicat în incident nu au depus o plângere, cei din inspectorat, dar şi din conducerea liceului, spun că nu pot face altceva decât să monitorizeze de acum încolo modul în care se comportă acest profesor.