MENIU

Minerii ieșiți la pensie dau STATUL în judecată după recalculare: revoltă uriașă

Minerii ieșiți la pensie dau STATUL în judecată după recalculare: revoltă uriașă/ Arhivă foto

Pensionarii din Valea Jiului sunt revoltați de modul în care le-au fost recalculate pensiile. Aceștia au decis să se mobilizeze și să facă contestație în instanță. Pensiile minerilor au fost reduse chiar și cu peste 4 mii de lei. 

Mulți dintre cei care au lucrat în subteran în condiții grele nici măcar nu mai apucă să se bucure de anii de pensie.

"Nici nu s-a vorbit de speranța de viață în județul Hunedoara, cei care au lucrat într-adevăr la front să iasă public să le explice la ăștia care am lucrat subteran 25, 28 care au și 30 de ani de muncă și nu prinde 60 de ani vârsta", spune un pensionar.

Recalcularea pensiilor. Mii de seniori nu vor primi niciun leu. Pensii înghețate chiar și pentru 5 ani!

Pensionarii susțin că Guvernul le ia banii pentru a mări alte pensii mai mici și nici nu-i mai interesează dacă mai au sau nu votul lor.

"Vin alegerile și trebuiau să facă cumva să ia niște voturi. Cum facem noi să le mărim la ăia cu pensii mici? Luăm de la ăștia cu pensii mari și dăm la ăștia cu pensii mici. I-au luat 40 de milioane acum la un miner și din banii ăștia au plătit, le-a dat câte un milion la 40 de oameni", spune un altul.

Oamenii susțin că le-au fost tăiate toate indexările și majorările care le-au fost acordate în ultimii ani. Aceștia sunt hotarati sa-si faca dreptate.

"Păi trebuie să rezolve, altfel luăm securea și mergem la ei", spune un batran. 

Ce categorie de pensionari va primi bani mai mulți la recalculare. Vești bune pentru cei care au făcut armata, facultatea sau au copii

Mai multe articole despre:
mineri pensie mineri stat judecata stat