MENIU

Minerii de la CE Oltenia, la un pas de o nouă tragedie

Accidentul de la mina Jilţ Sud, soldat cu 3 morți (arhiva)

Minerii de la Complexul Energetic Oltenia au fost la un pas de o nouă tragedie! O avarie majoră a avut loc la Cariera de Cărbune din Tismana. Două benzi de transport s-au rupt, iar furnizarea cu cărbune către termocentrală a fost întreruptă. Angajații s-au salvat în ultima clipă, iar utilajul avea o vechime de mai bine de 60 de ani. Sindicaliștii spun că ar fi putut fi mai rău decât accidentul de la Cariera Jilț, acolo unde au murit trei oameni. 

Noile incidente s-au petrecut la carierele Tismana și Roșiuța ale Complexului Energetic Oltenia. La Roșiuța a avut loc o alunecare de teren, iar mai mulți muncitori au fost în pericol. În imaginile surprinse se observă cum în doar câteva secunde stâncile se prăbușesc.



Cel de-al doilea incident (ILUSTRAM CU POZELE DIN LINK) a avut loc la Cariera de Cărbune din Tismana. Un utilaj vechi de mai bine de 65 de ani pe care minerii îl folosesc s-a defectat. Este vorba despre un excavator. Cele două benzi de transport s-au rupt, iar minerii s-au salvat în ultima clipă. Sindicaliștii atrag atenția că angajații au fost la un pas de tragedia și susțin că totul putea fi mult mai rău decât tragedia de la cariera Jilț.


Utilajul a fost scos din funcțiune, iar conducerea Complexului susține că va putea fi reparat în două săptămâni. Grav este că, mai mulți angajați au semnalat că câteva zile înainte că utilajul are probleme.


Minerii spun că se tem pentru viața lor și cer măsuri urgente din partea autorităților. 

Mai multe articole despre:
accident CE oltenia mineri morti accident jilt