MENIU

Vicepremierul Borc: CEO Oltenia nu se închide, dar vor fi disponibilizări

Mineri spre Capitala / foto GDS.ro

Vicepremierul Costin Borc a declarat, luni, după discuţiile cu o delegaţie a minerilor, că vor fi disponibilizări, dar nu se va închide Complexul Energetic Oltenia, urmând să aibă loc bilunar întâlniri între guvernanţi şi mineri.       

“Am un mare respect pentru manifestaţia dumneavoastră. Am discutat cu liderii de sindicat, nu se închide şi nici nu s-a discutat vreodată să se închidă CEO, ca să fie clar. Am stabilit, împreună cu liderii de sindicat să ne întâlnim, fie la Bucureşti, fie la Târgu Jiu, la fiecare două săptămâni, să punctăm fiecare din lucrurile pe care le-am convenit în aşa fel încât CEO să devină societatea fanion a energiei româneşti, aşa cum trebuie să fie. Voi veni la Târgu Jiu”, le-a spus vicepremierul Costin Borc, minerilor care protestau în faţa Guvernului.

Cât priveşte restructurările, Borc a declarat că este important ca ele să se facă cu respectul cuvenit faţă de oameni, "cu venituri de completare şi cu salarii pentru cei care vor fi disponibilizaţi".

Pe de altă parte, minerii i-au strigat vicepremierului "Dacă ne minţiţi, nu vă iertăm” şi "Veniţi în carieră să vedeţi ce situaţie avem acolo".

Membrii Federației Naționale de Mine din Energie au plecat luni, 11 aprilie, într-un marș de 320 de kilometri, de la Târgu Jiu până la București, protestând față de situația Complexului Energetic Oltenia și a sistemului energetic, în general.

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a decis la mijlocul lunii martie reducerea sau întreruperea activității în fiecare dintre sucursalele/subunitățile sale, atât în sectorul energetic, cât și în sectorul minier până în luna iunie, inclusiv, motiv pentru care 670 de angajați de la cele două sucursale din Craiova — SE Craiova II și SE Ișalnița — vor intra în șomaj.

Potrivit datelor furnizate AGERPRES de către CEO, decizia a fost luată ca urmare a cererii scăzute de energie pe bază de cărbune.

Complexul Energetic Oltenia a avut anul trecut pierderi de 895 de milioane de lei, cu 30% mai mari față de rezultatul negativ înregistrat în 2014, când compania a avut pierderi nete de 693 milioane de lei.

Mai multe articole despre:
null