MENIU

Militar rănit în Afganistan, cetățean de onoare al Târgoviștei

Locotenentul Ionuț Alin Marinescu, rănit în teatrul de operații din Afganistan, a primit, joi, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Unitatea Militară de la Teiș, județul Dâmbovița, titlul de cetățean de onoare al municipiului Târgoviște.

''În spiritul recunoștinței ce se cuvine celor care servesc țara în misiunile pe care Armata României le are de îndeplinit, am inițiat unele demersuri cu valoare morală, printre care și cel de conferire a titlului de cetățean de onoare militarilor deveniți invalizi ca urmare a unor afecțiuni suferite în teatrele de operații. În acest context, vă semnalăm faptul că pe raza municipiului Târgoviște domiciliază locotenentul Ionuț Alin Marinescu, rănit în teatrul de operații din Afganistan, în timpul executării unei misiuni de patrulare, iar ulterior încadrat în gradul II de invaliditate ca urmare a pierderii brațului stâng'', se arată într-o adresă a Ministerului Apărării Națională înaintată Primăriei Târgoviște, protrivit Agerpres.

Joi, la manifestările dedicate comemorării eroilor căzuți în Primul Război Mondial și înmormântați în Cimitirul de Onoare Românesc din cadrul unității militare de la Teiș, un moment deosebit a fost înmânarea titlului de cetățean de onoare locotenentului Ionuț Alin Marinescu.

''Este o mare onoare de a înmâna unui erou al zilelor noastre, unui fiu al municipiului Târgoviște, diploma prin care s-a conferit titlul de cetățean de onoare domnului locotenent Ionuț Alin Marinescu pentru merite deosebite'', a spus primarul interimar al Târgoviștei, Cristian Stan.

Locotenentul Ionuț Alin Marinescu a primit, de asemenea, la ceremonie, de la Garnizoana Târgoviște o diplomă și placheta garnizoanei.

La evenimentul de la unitatea militară de la Teiș au fost prezenți secretarul de stat din cadrul MapN Otilia Sava, veterani de război, autorități județene, localnici, precum și elevi de la unități de învățământ din Târgoviște.

Mai multe articole despre:
Afganistan militar Târgovişte onoare