MENIU

Miliardarul Ion Țiriac își vrea terenurile înapoi. Lucrările de extindere la Aeroportul Otopeni ar putea fi oprite

MIliardarul Ion Țiriac își vrea terenurile înapoi. Foto: Colaj Profimedia

Miliardarul Ion Țiriac își vrea terenurile înapoi. Este vorba de câmpurile unde urma să fie extins Terminalul 2 al Aeroportului Henri Coandă. Afaceristul și-a cerut dreptul în instanță. 

Legea îi permite miliardarului să reintre în drepturi dacă statul nu își îndeplinește angajamentul luat de a investi în terenurile expropriate.

Terminalul 2 ar fi trebuit să livreze aproximativ 100.000 de metri pătrați de spații noi și 25 de porți de îmbarcare. În trei ani, de când au fost semnate actele, statul nu a reușit să facă rost de finanțare pentru proiect. 

Exproprierile aferente Terminalului 2 al Aeroportului Internațional Henri Coandă, începute în 2019 și finalizate în 2021, ar putea fi anulate și terenurile returnate omului de afaceri Ion Țiriac, transmite asociația Pro Infrastructura. Legea îi permite să ceară acest lucru dacă statul nu face investiția pentru care a fost expropriat.
 
Asociația atrage atenția că există deja pe rol un dosar în acest sens. Numele companiei Ion Țiriac Air SRL apare ca reclamant într-un dosar înregistrat pe 2 aprilie 2024 la Tribunalul Ilfov, al cărui obiect este “expropriere”.
Influencer străin, impresionat de Piața Obor. Ce crede despre produsele românești și depre prețul acestora
Mai multe articole despre:
aeroportul otopeni ion tiriac terenuri expropriere