MENIU

Mii de români internați sunt infestați cu o bacterie mortală

<p>Mii de rom&acirc;ni internați sunt infestați cu o bacterie mortală</p>

O bacterie ucigaşă a băgat spaima în pacienţii spitalelor din România! De la începutul anului, tot mai mulţi români care urmează tratamente cu antibiotice s-au trezit infectaţi cu Clostridium difficile, un microb care, iniţial, provoacă diaree puternică. Totul poate culmina cu disfuncţionalitatea organelor interne, iar, în final, cu moartea pacientului. Pare uluitor, dar o simplă atingere a clanţei este suficientă pentru a fi infectat!

Tot mai multe persoane care se internează în spitalele din România şi au nevoie de intervenţii chirurgicale ajung să contracteze o bacterie care poate cauza moartea. Este vorba despre Clostridium difficile, un microb tânăr, care a apărut în România de câţiva ani, dar care a avut o evoluţie rapidă şi periculoasă. Potrivit conf. dr. Gabriel Adrian Popescu, medic primar la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. dr. Matei Balş” din Bucureşti, aici, în anul 2010, au fost 20 de cazuri de infecţii cu Clostridium difficile, în 2011 - aproape 140 de cazuri şi 10 decese, în 2012 - aproape 440 de cazuri şi 11 decese, iar în 2013 - peste 500 de cazuri şi 8 decese.

Reporterii ziarului Libertatea au ascultat mărturia impresionantă a unei femei de 56 de ani care a avut ghinionul să facă această infecţie în Spitalul Colţea din Capitală şi care ne-a rugat să-i protejăm identitatea. “Am fost internată pentru o banală operaţie la picior. Am stat doar trei zile în spital, dar a fost de ajuns ca să contractez Clostridium difficile. După trei zile de la externare, am avut primele simptome: diaree şi stări de greaţă. Cum beam puţină apă, cum trebuia să fug la toaletă imediat... Iniţial, am crezut că e o toxiinfecţie alimentară, dar când am văzut că starea de rău persistă şi că mă deshidratasem de nu mă mai puteam ţine pe picioare, am hotărât să merg la Institutul Naţional Matei Balş”, îşi aminteşte femeia, căreia am decis să îi spunem Ioana.

Citește articolul integral pe Libertatea.ro.