MENIU

MII de oameni la Bucharest Pride și Marșul Normalității, sâmbătă seară în Capitală - VIDEO

MII de oameni la Bucharest Pride și Marșul Normalității, sâmbătă seară în Capitală Foto:INQUAM/George Călin

Câteva mii de oameni au participat sâmbătă seară la Marșul Diversității, Bucharest Pride. Nu au mai fost semnalate incidente ca în anii trecuți. Organizatorii marșului au fost amendați pentru depășirea numărului permis de participanți în condiții de pandemie. Primăria Capitalei a autorizat evenimentul cu 500 de participanți, potrivit legii.

Peste 5.000 de susținători ai minorităților sexuale au participat la marșul diversității. Marșul Bucharest Pride a început în jurul orei 17, iar în mai puțin de o oră mii de susținători și-au făcut apariția în centrul Bucureștiului. 

„Ne bucuram sa fim din nou in strada, mii de oameni in strada, vrem legalizarea drepturi, recunoașterea identității de gen, vrem respect în societate, și politicienii trebuie să se uite la noi cu multă atenție. Vedem că au fost probleme cu aprobarea marșului de Primărie. Sunt asociatii extremiste care vor sa ne interzica, România nu poate să meargă cu Viktor Orban din Ungaria sau Polonia, România trebuie sa continue sa fie o tara europeana”, a declarat Vlad Viski, participant Bucharest Pride.

Marșul a pornit pe Calea Victoriei până la Piața Universității unde activiștii au pus muzică și și-au cerut drepturile. Din cauza numărului prea mare de participanți, organizatorul evenimentului a fost amendat contravențional cu 7.000 de lei.

Înaintea Marșului Diversității, Partidul Noua Dreaptă a organizat o contra manifestație. 400 de susținători ai familiei tradiționale au contestat dorințele minorităților sexuale.

În scurt timp, marșul normalității s-a transformat într-un miting împotriva vaccinării și a restricțiilor.

„Am venit impotriva educației sexuale, de fapt educatia gay. Ce să înțeleagă un copil de 4 ani?! (...) N-avem nimic cu ei, să stea în banca lor”, a declarat o participantă la Marșul normalității, potrivit Realitatea PLUS.

Primăria a permis un număr de maxim 500 de participanți la protest din cauza pandemiei.