MENIU

Mihaiu: După ce am plecat am auzit că s-ar fi dat bani la partid. De sume şi nume, de la DNA

Jurnalistul Livu Mihaiu a vorbit, într-un interviu acordat Evenimentul Zilei, despre implicarea sa în dosarul bombă al momentului, în care Bogdan Olteanu este acuzat că ar fi primit mită de la Sorin Ovidiu Vântu pentru numirea lui Mihaiu în postul de guvernator al Deltei.

Jurnalistul a postat un fragment din interviu pe pagina sa de Facebook, precizând că va merge să îşi expună punctul de vedere şi la televiziuni.

"Așa cum am spus: am fost intrebat dacă aș accepta funcţia, am zis că da, dar numai in anumite condiţii. Pe care le-am și enunţat dintr-un inceput: neamestecul politic sau de afaceri in mandatul meu. Ceea ce s-a și intâmplat. Nu m-a sunat nimeni pt vreo eventuală intervenţie. Nimeni. Era firesc să vreau să mă implic in politica de mediu a ceea ce cred că este cel mai important patrimoniu UNESCO al Ro, cu expertiza pe care o aveam. Ceea ce am și făcut, dacă vă uitaţi la ce-am făcut. Nu știam și nici nu mi-a spus nimeni de vreo eventuală inţelegere cu Olteanu sau cu oricine altcineva. Cu-atât mai mult de vreo "inţelegere financiară" pt postul meu...După plecarea mea din post am auzit zvonul că s-ar fi dat bani la partid. De sume și nume implicate am auzit de la DNA, ca și voi, in zilele noastre. Asta e tot ce știu.", spune Mihaiu, citat de evz.ro.