MENIU

Mihail Vlasov, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Mihail Vlasov, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Fostul şef al Camerei de Comerţ şi Industrie a României Mihail Vlasov a fost condamnat, vineri, la 4 ani de închisoare cu executare de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti. Acesta este acuzat de trafic de influenţă. Vlasov a fost prins în flagrant în timp ce primea 200.000 de euro mită. Decizia nu este definitivă.

Mihail Vlasov a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Sentinţa nu este definitivă, iar fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României o poate ataca.

Judecătorii i-au interzis, timp de cinci ani după executarea pedepsei, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a alege, dreptul de a ocupa o funcţie, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Pe 9 aprilie 2014, procurorii DNA au decis trimiterea în judecată a lui Mihail Vlasov.

Potrivit rechizitoriului, pe 13 martie 2014, Vlasov, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), ar fi pretins de la un martor denunţător suma de 1 milion de euro, din care a primit 200.000 euro, pe 18 martie 2014, scrie adevarul.ro.

Anchetatorii precizează că, în schimbul acestor bani, Vlasov i-a promis denunţătorului că-şi va folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR învestiţi cu soluţionarea unui dosar în care denunţătorul are calitatea de pârât-reclamant şi că îi va determina pe aceştia să pronunţe o hotărâre arbitrală favorabilă denunţătorului.