MENIU

Mihai Tudose: "Țara unde trăiesc etnicii maghiari este România!"

Fostul premier Mihai Tudose a criticat dur adoptarea de către UDMR, în cadrul congresului de la Cluj-Napoca, a drapelului și imnului Ungariei drept simboluri ale comunității maghiare din România, a scris g4media.ro.

Mihai Tudose a avertizat că țara unde trăiesc etnicii maghiari este România, iar simbolurile sunt imnul și steagul României.

Tudose a fost completat de Victor Ponta, care a subliniat că UDMR își permite să facă astfel de lucruri deoarece este partidul care asigură majoritatea guvernului PSD, iar Dragnea, pentru a rămâne la putere, ”este dispus să vândă tot”.

”Și a fost Congresul UDMR…. Și au stabilit că le trebuie imn și că imnul Ungariei e bun. Și că nici cu drapelul nu prea e bine. Și că drapelul Ungariei ar fi satisfăcător. Până aici nimic nou, și în fond, fiecare e liber să cânte sub duș, acasă, ce vrea el. Și să aibă pe pereții dormitorului ce culori vrea. DAR în afara locuinței, ȚARA aceasta unde trăiesc ei, etnicii maghiari, este România!! Imnul este al României.

Drapelul este al României. Atât. Pentru restul ,,ideilor“ privind Drapelul și Imnul avem legi care trebuie respectate. Și aplicate. Dar au lansat la același Congres și un nou concept, acela de ,,transilvanism pragmatic”, cu o Transilvanie din ce în ce mai ,,liberă”… Aici nu mai e despre ce cântă la duș … Este despre România! Despre România noastră…

Fiindcă au vorbit de pragmatism… Valoarea de întrebuințare a UDMR este dată de ponderea în parlament. Aceasta este mare dacă românii nu vin la vot. Hai să-i ,,ascultăm” și să fim pragmatici! Să fim Pro România și să ieșim la vot!”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

Citește mai multe pe g4media.ro!

Mai multe articole despre:
România maghiari Ungaria Mihai Tudose