MENIU

Mihai Tudose, primele declarații după demisie: Nu regret nimic. Poate am partea mea de vină

Premierul Mihai Tudose și-a prezentat demisia, în ședința CExN al PSD de luni, după ce i s-a retras încrederea prin votul colegilor săi. Acesta a declarat că nu regretă nimic și poate că are și el vina lui. "Nu voi asigura interimatul", a spus Tudose. Ulterior, a venit și comunicatul oficial de la Guvern, în care se anunța că Tudose și-a înaintat demisia. 

Iată comunicatul Guvernului:

Premierul Mihai Tudose și-a înaintat în aceasta seara demisia din funcție, urmând ca, potrivit legii de organizare și funcționare a Guvernului, sa fie transmisa Administratiei Prezidențiale, in cursul zilei de maine, o adresa oficiala în acest sens. Conform procedurilor, președintele României, Klaus Iohannis, va lua act de demisia din funcție a prim-ministrului Mihai Tudose și va emite decretul de vacantare a postului, precum și decretul de numire a unui alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului pana la formarea noului Guvern. Ambele decrete prezidențiale vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial.

Scandalul din sânul PSD se încheie cu retragerea sprijinului politic pentru actualul premier. În aceste condiții Mihai Tudose a anunțat în plenul ședinței CEx că demisionează. 

„Nu am dorit să rup partidul. Îmi asum. Mâine dimineață îmi voi depune demisia. (..) Nu regret nimic! (..) Merg la Palatul Victoria să îmi iau lucrurile de acolo’’, a spus Tudose la plecarea de la sediul PSD. 

Premierul Mihai Tudose a anunțat că Paul Stănescu preia programul de guvernare 

„Partidul a hotărât ca e nevoie de alt Guvern. Poate am și eu vina mea. Îmi reproșez că nu am făcut mai multe autostrăzi. Nu regret nimic”, a declarat Mihai Tudose. 

Mai multe articole despre:
0 guvern Mihai Tudose demisie tudose tudose demisie