MENIU

Încă un tun la ANRP: Mihai Rotaru, actionar CS Universitatea Craiova, adus cu mandat la DNA

Omul de afaceri Mihai Rotaru, unul dintre acţionarii echipei de fotbal Universitatea Craiova, a fost adus cu mandat la DNA. Şi deputatul Cătălin Teodorescu a fost adus cu mandat joi la DNA, unde i s-au comunicat acuzațiile într-un dosar având ca obiect plata unor despăgubiri de ANRP către Mihai Rotaru. Potrivit unor surse Agerpres, Teodorescu este deja urmărite penal pentru abuz în serviciu în acest dosar. 

Încă un tun dat la ANRP intra în vizorul DNA. Procurorii cercetează cum omul de afaceri, Mihai Rotaru, unul dintre acționarii echipei de fotbal Universitatea Craiova, a primit despăgubiri de 100 milioane de lei de la ANRP.

Potrivit Realitatea TV, omul de afaceri a cumpărat drepturile litigioase pentru un teren din Argeş, al cărui proprietar încercase, fără succes, timp de opt ani, să primească despăgubiri de la Primărie.

În schimb, după ce Rotaru a intrat în posesia terenului, a obţinut despăgubiri de la ANRP în doar şase luni.

Potrivit Agerpres, ar fi vorba de o sumă de aproximativ 109.000.000 lei acordată acestuia de către Comisia ANRP, condusă de Crinuța Dumitrean, pentru un teren din Pitești.

Aceleași surse susțin că Mihai Rotaru ar fi cumpărat drepturile litigioase de la o persoana care se judeca cu Primăria Pitești de 8 ani, iar după ce drepturile au fost vândute în 6 luni acesta ar fi primit de la ANRP despăgubirile.


În decembrie 2014, Cătălin Teodorescu a fost trimis în judecată de DNA alături de fosta șefă a DIICOT Alina Bica și alte persoane în dosarul privind acordarea de despăgubiri supraevaluate omului de afaceri Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitală.