MENIU

Mihai Lucan, REPLICĂ HALUCINANTĂ: Să mă anunțați când îl omor și pe Papă!

Mărturii cutremurătoare ale pacienților care au ajuns pe mâinile medicului Mihai Lucan

Medicul Mihai Lucan continuă să-și susțină nevinovăția prin mesaje batjocoritoare. Luni, înainte de a intra în secția de poliție, unde e chemat să semneze condica de prezență, așa cum prevede procedura controlului judiciar, urologul le-a spus ziariștilor „Să mă anunțați atunci când o să îl omor și pe Papă."

Replica se referă la o nouă acuzație, cea de tentativ[ de omor, după cum au declarat surse judiciare pentru Realitatea TV. Anchetatorii susțin că Lucan ar fi secționat intenționat artera unui pacient pentru a-i face rău unui coleg.

"La fiecare transplant tai câte o arteră renală, înseamnă că la fiecare operație am avut o tentativă de omor? Anchetatorii nu au experiență în domeniu. (...) Transplantul ăsta nu a fost făcut de mine, a fost făcut de doctorul Suciu. Ăsta era primul transplant făcut de acest doctor. S-o fi speriat, o fi văzut ceva ce nu era obișnuit”, a declarat Lucan.

Urologul clujean a mai negat și o altă informație apărută în presă, potrivit căreia i-ar fi căzut din buzunar 5000 de euro, în timpul percheziției. De fapt, banii ar fi fost într-un rucsac pe care l-a predat anchetatorilor, a precizat medicul.

Mihai Lucan a fost reţinut săptămâna trecută, însă judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să fie cercetat sub control judiciar, deșii procurorii DIICOT ceruseră arestrea preventivă. Confprm calendarului stabilit, medicul trebuie să treacă de două ori pe săptămână, vineri și luni, prin fața polițiștilor.

În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, 2016, urologul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUR.

Mai multe articole despre:
Cluj urologie Mihai Lucan