MENIU

Mihai Fifor, între elogii și criminalitate, la congresul PSD

Mihai Fifor, secretar general al PSD și ministrul propus la Interne, a ținut un discurs elogios la adresa proaspătului candidat oficial la prezidențiale, Viorica Dăncilă. Între elogii și întrebări retorice pe scena congresului PSD, Mihai Fifor a promis „cea mai hotărâtă ripostă împotriva criminalității”, după cazul de la Caracal. 

„Am fost si suntem un partid mare. Am fost si suntem cel mai important partid din Romania. Românii vor un președinte muncitor și implicat. PSD este gata să-l ofere. Un lider ferm, direct, sincer, cinstit. Un lider care să aibă respect pentru medici, pompieri, politisit, antreprenori”, a spus Fifor în deschiderea discursului său de la congresul PSD.

„Asta ne recomandă ca la alegerile din noiembrie să mergem la victorie! Mergem în fața oamenilor pentru a le spune adevărul, care deranjează cel mai tare adversarii noștri: știm să guvernăm pentru oameni!”, a mai spus Fifor.

„PSD este gata să dea României prima femeie preşedinte, care nu poate fi decât premierul Viorica Dăncilă, care a arătat că este un om dedicat tuturor românilor. Există un principiu de la care premierul nu a abdicat niciodată: acela de a rezolva mereu cu prioritate problemele oamenilor, pentru că îi pasă și este un om pentru oameni!”.

Între elogii și întrebări retorice, Mihai Fifor a precizat că PSD va continua să facă ce trebuie, pentru ca România să fie „o casă sigură pentru fiecare român”.

Fifor a ținut să amintească și măsurile luate ca interimar la Interne după cazul de la Caracal.

„După Caracal am făcut Comitet inteministerial 112, lucrăm la elaborarea unui cadru normativ pentru combaterea fenomenului criminalității. Avem toată determinarea să facem curățenie în România. Criminalitatea va primi cea mai mare ripostă din partea Guvernului Dăncilă.”

Fifor a mai spus că, pentru combaterea criminalității, sancţionarea unor persoane nu este de ajuns, ci este nevoie de ordine și de schimbarea legilor.

„Am deschis lupta împotriva criminalităţi, prin măsuri ferme de care nu se poate ascunde niciun vinovat. Toţi cei care greşesc şi încalcă legea vor plăti. Trebuie să schimbăm legi, atitudini. Vom opera schimbări în selecția și pregătirea oamenilor din sistem. Va trebui să investim în pregătirea profesională a oamenilor și în stimularea lor”, a mai spus Mihai Fifor.

Al doilea congres al PSD din epoca „post-Dragnea” s-a desfășurat sâmbătă, 24 august, la Palatul Parlamentului, pentru lansarea oficială a Vioricăi Dăncilă la prezidențialele din acest an. Viorica Dăncilă a fost aleasă pe 23 iulie candidat al PSD în Biroul Politic Național, apoi a fost validată în Comitetul Executiv. Au fost doar două voturi împotrivă, toți ceilalți lideri PSD votând pentru premier.