MENIU

Migranţi ascunşi într-un camion cu calorifere, prinşi când încercau să intre ilegal în România

Doi cetăţeni irakieni au fost găsiţi ascunşi într-un camion care transporta calorifere, în timp ce încercau să intre ilegal în România prin vama Calafat.

Autorităţile de frontieră de la Punctul de Trecere Calafat au fost sesizate de un șofer de camion despre faptul că în remorca TIR-ului ce aştepta la controlul de frontieră înaintea sa, se afla o persoană care loveşte prelata mijlocului de transport, din interior.

Imediat, la fața locului s-a deplasat o echipă comună de control formată din poliţişti de frontieră bulgari şi români care a constatat că mijlocul de transport este încărcat cu calorifere, iar sigiliul vamal al acestuia este rupt. În urma controlului amănunţit asupra compartimentului marfă au fost descoperite ascunşi printre bunurile transportate doi bărbaţi. La cercetări s-a stabilit aceştia sunt cetățeni irakieni în vârstă de 19, respectiv 24 de ani. Ei au declarat că s-au urcat în camion în Turcia şi intenţionau să ajungă în Marea Britanie.

Conform protocolului româno - bulgar, şoferul, mijlocul de transport şi migranţii au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale.

De asemenea, în noaptea de duminică spre luni, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa - I.T.P.F. Timişoara au depistat  cinci cetăţeni egipeni, un algerian şi un pakistanez care încercau să intre ilegal, pe jos, din Serbia în România. Bărbaţii, cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani, au declarat că au plecat din Serbia pe jos, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind anunţate şi autorităţle sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.