MENIU

Migranți abandonați pe autostrada A1, într-un microbuz

foto:politiadefrontiera.ro

16 migranţi din Siria, Iran şi Irak au fost abandonaţi pe autostrada A1, marți seară, în apropiere de Giarmata. Aceştia au fost găsiți de polițiști într-un microbuz staţionat pe banda de urgenţă.

Polițiștii de frontieră de la I.T.P.F. Timişoara au depistat în microbuz 16 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 ani, cetăţeni din Siria, Iran şi Irak, fără documente asupra lor. Migranții au declarat că au fost preluaţi de şoferul microbuzului dintr-o localitate din Timiş pentru a fi transportaţi în apropierea graniţei cu Ungaria. După ce ajungeau în Austria și Germania, fiecare migrant trebuia să plătească sume cuprinse între 1.500 și 5.000 de euro. Microbuzul a făcut pană pe autostradă, moment în care şoferul a abandonat mijlocul de transport, ulterior autovehiculul fiind depistat de autorităţi, au precizat anchetatorii. 

Poliţiştii de frontieră fac cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru identificarea persoanelor implicate în activitatea infracţională, transmite realitateadetimis.net

Mai multe articole despre:
migranti abandonati autostrada a1