MENIU

Mierea de rapita – proprietati terapeutice

<p>Mierea de rapita &ndash; proprietati terapeutice</p>

Mierea de rapita este prima miere extrasa in anul apicol. Campurile galbene de rapita le ofera albinelor hrana pentru a-si reveni dupa iarna. Pe langa faptul ca se hranesc cu nectarul florilor de rapita, albinele produc si miere din aceste flori, o miere care se distinge prin gust si textura de celalte tipuri.

Mierea de rapita este buna pentru tratamentele de sanatate si pentru cele de frumusete. Care sunt proprietatile terapeutice ale mierii de rapita.

Mierea de rapita are o culoare galben pal, alburie. Are o textura cremoasa, despre care unii oameni spun ca se aseamana cu untura de porc.

Mirosul mierii de rapita este unul specific si este o miere mai putin dulce. Abunda in glucoza, ceea ce face sa se cristalizeze rapid, in cateva zile dupa ce a fost extrasa.

Deoarece este produsa primavara, cand conditiile atmosferice sunt instabile (zilele ploioase alterneaza cu zilele insorite), mierea de rapita are un nivel de umiditate ridicat. Uneori apicultorii nu au timp sa lase mierea de rapita la maturat, din teama de a nu se cristaliza in rame. De aceea, mierea de rapita fermenteaza adesea.

Articol integral la: http://www.curademiere.ro/mierea-de-rapita-proprietati-terapeutice/

Mai multe articole despre:
proprietăţi miere de albine miere de rapiță