MENIU

Microsoft acuză Moscova de atac cibernetic ţintite către europarlamentare

Microsoft a anunţat, miercuri, că organizaţii politice din Europa, inclusiv din România, au fost ţinta unor atacuri cibernetice din Ruisia, în perspectiva scrutinului europarlamentar. În replică, Moscova a negat toate acuzaţiile.

Microsoft lansează şi un apel către "organizaţii care susţin procesul democratic să aibă acces la sisteme de ultimă generaţie în materie de securitate cibernetică, dat fiind că am observat şi continuăm să observăm eforturi ale naţiunilor şi ale altora de influenţare a alegerilor în democraţii din întreaga lume, inclusiv din Europa" şi îşi promovează sistemul Microsoft AccountGuard.

Experţii gigantului IT au observat recent acţiuni vizând instituţii democratice din Europa (...). Aceste atacuri nu se limitează la campaniile electorale, ci vizează frecvent institute de analiză şi organizaţii non-profit active în domenii asociate democraţiei, integrităţii electorale şi politicilor publice, entităţi care sunt adesea în contact cu oficiali guvernamentali. Spre exemplu, Microsoft a depistat recent atacuri care au vizat angajaţi ai Consiliului german pentru Relaţii Externe (German Council on Foreign Relations), ai filialelor din Europa ale Institutului Aspen şi ai Fondului german Marshall", se mai spune în comunicatul Microsoft. 

Mai multe articole despre:
Microsoft