MENIU

Michelin România a reluat producția la uzina de anvelope din Zalău

michelin romania

Francezii de la Michelin au reluat producția la a doua lor uzină din România, cea care produce anvelope la Zalău, în timp ce uzina din județul Prahova rămâne în continuare închisă. Compania a oprit producţia în toate cele trei fabrici din România la finalul lunii martie, iar pe 8 aprilie a reluat producția la fabrica de cord metalic, unde oprise producția pe 28 martie, informează HotNews.

"Din data de 21 aprilie, activitatea de producţie de la Zalău Anvelope este reluată progresiv. Măsurile sanitare necesare au fost implementate, conform cu legislaţia în vigoare şi cu reglementările interne, prioritatea noastră fiind să protejăm sănătatea şi siguranţa angajaţilor noştri", se arată într-o informare a companiei.

Uzina de la Floreşti rămâne deocamdată închisă, cu excepția anumitor activități critice sau cu foc continuu care au un program specific, mai susțin reprezentanții companiei.

Grupul Michelin și-a inceput activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are aproximativ 2.800 de angajați în toată țara, trei uzine, dintre care două la Zalau și una la Florești, și o rețea comercială.

Grupul a avut la nivel mondial venituri de 24 miliarde euro și numărul de angajați este 121.000, mai arată sursa citată.