MENIU

Mica sirenă, personaj interzis pe Facebook

Mica Sirenă din Copenhaga
Mica Sirenă din Copenhaga

Mica sirenă nu trece de regulile de nuditate impuse de Facebook.

Un politician danez a încercat să publice pe Facebook o fotografie cu celebra sculptură Mica Sirenă din Copenhaga, însă Facebook a respins postarea pe motiv de nuditate, scrie BBC.

Mica Sirenă, sculptură emblematică pentru orașul Copenhaga încă din 1913, când a fost realizată în piatră pe malul Mării Nordului, este considerată monument istoric în Danemarca.

Politicianul Mette Gjerskov s-a declarat revoltată de decizia FB de a interzice o imagine cu mare încărcătură artistică și simbolică și a scris pe blogul personal că "interdicția privind nuditatea în astfel de cazuri este total ridicolă".

Această statuie din bronz a fost aşezată pe 23 august 1913 pe o stâncă în golful capitalei daneze, lângă Kastellet, citadela în formă de stea din Copenhaga.

Cu o înălţime de 1,25 metri, statuia a devenit simbolul oraşului şi chiar al ţării, după modelul Turnului Eiffel şi al Statuii Libertăţii.

În basmul publicat de Hans Christian Andersen în 1837, sirena se îndrăgosteşte de un prinţ pe care l-a salvat de la înec. Însă, pentru a putea să trăiască alături de el, ea trebuie să se transforme într-o tânără fată şi să renunţe la viaţa ei şi la coada de peşte, pentru a primi o pereche de picioare. Prinţul s-a căsătorit în cele din urmă cu altcineva, iar sirena rămâne cu inima frântă, se aruncă în mare şi moare.

Basmul a fost adaptat de multe ori în spectacole de teatru şi într-un film de animaţie produs de compania Disney.

Mai multe articole despre:
mica sirenă