MENIU

Panică la Piața Romană. Un tren de metrou a fost cuprins de fum. Planul ROȘU de intervenție, activat: două persoane, la spital - VIDEO

Piața Romană / Foto: Inquam Photos
Piața Romană / Foto: Inquam Photos
Piața Romană / Foto: Inquam Photos

Panică în Capitală! O garnitură de metrou a fost cuprinsă de fum, în această dimineață, în Piața Romană. Pompierii au intervenit pentru a-i ajuta pe călători să părăsească zona. Operațiunea de evacuare a călătorilor aflați în vagoane a fost încheiată în jurul orei 9:30, când a fost lichidat și incendiul. Două persoane au fost transportate la spital. Planul roșu de intervenție a fost activat.

Clipe de panică în metrou, în zona stației Piața Romană. Un tren a fost cuprins de fum. Potrivit ISU, incendiul s-a produs la o ramă de metrou care avea o defecțiune tehnică. Planul roșu de intervenție a fost activat.

Metroul cuprins de fum se afla pe tunel, la o distanță de aprox. 20-30 m de peron.

"172 de persoane evacuate, dintre care un număr de 25 au fost asistate medical. Incendiul a avut loc în tunel, pompierii au evacuat persoanele după întreruperea curentului. Din fericire, victime nu sunt", a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

Două persoane au fost transportate la Spitalul Floreasca. 

Foto: Raed Arafat, prezent la operațiunea de evacuare de la Piața Romană / Sursă: Inquam Photos, Octav Ganea

Având în vedere intervenția pompierilor la stația de metrou Piața Romană,  Brigada Rutieră recomandă participanților la trafic:
-să evite zona;
-să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri;
-să circule cu prudență.

La acest moment, traficul rutier este restricționat pe  segmentul de drum  cuprins între Piața Universității și Piața Romană, ambele sensuri de deplasare și pe bd-ul Lascăr Catargiu, dinspre Piața Victoriei către Piața Romană.

De asemenea, au fost aplicate restricții de trafic și din intersecțiile apropiate, pe străzile ce converg către bd-ul Gheorghe Magheru.

Defecțiune tehnică la metrou - stația Piața Romană, cuprinsă de fum

Potrivit primelor informații, călătorii nu sunt lăsați să deschidă geamurile vagoanelor pentru a nu pătrunde și mai mult fum. Ar fi vorba despre o defecțiune tehnică. 

Nu se știe momentan câte garnituri de metrou sunt blocate în subteran.

"Astăzi, 24.05.2022, începând cu ora 8:50 , circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni. În urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 să se reia în condiții normale", informează METROREX, într-un comunicat.

Piața Romană - ISU a instituit planul roșu

Potrivit ISU, alimentarea cu energie electrică a fost oprită. Planul roșu a fost instituit. La fața locului acționează 8 autospeciale de stingere și mai multe echipaje SMURD. Din fericire, nu sunt victime.

Echipajele din cadrul ISUBIF sunt amplasate în zona stațiilor de metrou Romană, Universitate și Piața Victoriei.