MENIU

METROU la Cluj. Ce spun arhitecții despre proiectul fantezist al lui Emil Boc

Clujul ar putea avea metrou. Primăria Cluj-Napoca a anunțat că a alocat suma de trei milioane de lei pentru a începe studiile de fezabilitate. Arhitecții sunt sceptici, mai ales că orașul este unul colinar.

Magistrala de metrou ar urma să aibă o lungime de 40 de kilometri. Consiliul Local alocă suma de 3,4 milioane de lei pentru studiul de prefezabilitate. „În urma alocării acestei sume și studiile prealabile vom avea toate detaliile cu privire la lungimea, felul în care să se distribuie o astfel de linie de metrou. În mod real orașul nostru găzduiește și suportul în trafic furnizat de o populație care se apropie de jumătate de milion”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, citat de stiridecluj.ro

Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România, crede că proiectul nu este fezabil. „Suntem un oraș colinar, pe vale, un metrou funcționează dacă este o rețea coerentă, care are mai mulți poli, nu servește numai de exemplu axa est-vest. Este notoriu că toată zona centrală este plină de vestigii arheologice, ceea ce face că orice intervenție în subteran va declanșa ani de zile de cercetări și studii”, a declarat arhitectul.

  

Mai multe articole despre:
metrou cluj cluj-napoca metrou metrou emil boc