MENIU

Metrorex are un nou director

Metrorex are, începând de azi, un nou director! Marin Aldea a fost numit director interimar, pentru o perioadă de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maxim 6 luni, începând cu data de 03.07.2019.

Marin Aldea are o experiență de 28 ani în cadrul Metrorex, de 17 ani deținând funcții de conducere în cadrul societății. Acesta a mai fost director general în perioada decembrie 2015 – noiembrie 2017, selectat și numit în conformitate cu OUG109/2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Noul director general al Metrorex este absolvent al Universității Politehnică București, având calificare de inginer și are obținută diplomă de economist, cu specializarea Finanțe Contabilitate. Totodată, deține un master cu specializare în Managementul întreprinderilor de Servicii Publice.

După un an și patru luni în care a condus metroul bucureștean, managerului Dumitru Șodolescu i se încheie mandatul. 

În noiembrie 2017, acesta a fost demis de ministrul Transporturilor de la acea vreme, Felix Stroe, pentru că un jgheab de la sistemul de prevenire a infiltraţiilor a căzut peste o garnitură plină cu pasageri, iar aceasta a rămas blocată pe șine. În ceea ce-l privește pe Dumitru Șodolescu, el a promis că va inaugura metroul din cartierul bucureștean ,,Drumul Taberei" până la finalul acestui an, altfel demisionează. Iar în timpul mandatului său, nu a mai fost prelungit contractul de închiriere a spațiilor comerciale de la metrou, cu firma sindicatului din subteran. Metrorex transportă în fiecare zi peste 700 de mii de călători. 

Mai multe articole despre:
metrorex director metrorex