MENIU

Metode pentru a scapa de buruienile din gradină, fără a folosi chimicale. Trucuri si sfaturi utile

Metode pentru a scapa de buruienile din gradină, fără a folosi chimicale. Trucuri si sfaturi utile.

Acoperirea cu mulci

Acoperirea solului din jurul plantelor cu un strat de mulci ajuta la inhibarea cresterii buruienilor. Mulciul poate fi facut din paie, frunze, rumegus de lemn sau alte materiale organice disponibile. Mulcirea va reduce lumina care ajunge la semintele buruienilor, impiedicandu-le sa germineze si sa se dezvolte.

Aplica otet de cidru de mere

Otetul de cidru de mere este un remediu natural pentru combaterea buruienilor. Amesteca o parte de otet de cidru de mere cu doua parti de apa si pulverizeaza solutia direct pe buruieni, evitandu-le pe plantele dorite. Acest tratament poate ajuta la arderea buruienilor si la inhibarea cresterii lor.

De ce se îngălbenesc frunzele trandafirilor. Sfaturi pentru salvarea plantelor

Foloseste sare

Sarea poate fi folosita pentru a controla buruienile in zonele unde nu doresti sa creasca plante. Presara sare direct pe buruieni sau pregateste o solutie cu apa si sare si aplic-o cu atentie. Fii atent sa nu aplici sare in exces, deoarece poate afecta si plantele dorite.

Fiertura cu apa fierbinte

O metoda simpla si eficienta este turnarea de apa fierbinte pe buruieni. Fierbe apa si toarn-o direct pe buruieni, avand grija sa nu afectezi plantele dorite. Apa fierbinte va ucide buruienile si poate fi repetata ori de cate ori este nevoie.

Cum să îți faci tufa de trandafiri să înflorească spectaculos în septembrie: Sfaturi de la un grădinar expert

 

Sursa

 

Mai multe articole despre:
cum sa scapi de buruieni sfaturi trucuri gradina