MENIU

Metode de detoxifiere a organismului. Te vor ajuta să te simți mult mai sănătos

Metode de detoxifiere a organismului. Te vor ajuta să te simți mult mai sănătos. Iată care sunt cele mai bune metode de curățare a organismului de toxine.

Cum poți să-ți detoxifici organismul și să scapi de anumite afecțiuni cauzate de toxinele acumulate în organism. Iată câteva sfaturi utile în acest sens.

Sfaturi despre cum să-ți detoxifici organismul

Organismul este asaltat zilnic de numeroase toxine, pe care le ingerăm odată cu anumite alimente. Cu toate că organismul are un sistem de eliminare prin ficat, rinichi, sistemul digestiv, plămâni și piele. Cu toate acestea o mare parte dintre toxine rămân, nu sunt eliminate, mai ales atunci când unul dintre aceste siteme nu funcționează corespunzățor. În felul acestea se acumulează în corp și pot provoca diverse afecțiuni. Însă aceste acumulări de toxine dau și anumite simptome.

Iată care sunt acestea:

  • senzația continuă de oboseală;
  • iritații la nivelul pielii și apariția acneei;
  • părul și unghiile fragile;
  • durerile de cap nejustificate;
  • problemele digestive și balonările.

La ce obiceiuri trebuie să renunți dacă vrei să adopți un stil de viață sănătos

Metode de detoxifiere a organismului

Somnul este foarte important. De aceea, trebuie să dormi suficient, deoarece lipsa somnului de noapte are efecte negative asupra organismului. Somnul ajută creierul să se odihnească și organismul să se refacă, de asemenea, să elimine substanțele pe care le-a acumulta pe perioada zilei. Pintre acestea se numără și proteina beta-amiloid, cea responsabilă de apariţia maladiei Alzheimer.

Apa este esențială pentru eliminarea toxinelor din organism. Aceasta ajută la eliminarea toxinelor și la reglarea temperaturii corpului. De asemenea, ajută digestia și îmbunațățește absorbția substanțelor nutritive. Apa va hidrata organismul, iar toxinele vor fi eliminate prin urină și transpirație.

Renunță la alcool și la produsele de tip fast food, deoarece acestea îți afectează ficatul, care este principalul organ cu rol de filtrare și de eliminare a substanțelor toxice din alimente. Aproximativ 90% din cantitatea de alcool ingerată este metabolizată de ficat. În acest proces este eliminată o substanță numită acetilaldehidă, care este cancerigenă. Astfel că, dacă se consumă alcool în cantitate mare ficatul va fi suprasolicitat și nu va putea elimina această toxină.

De asemenea, produsele de tip fast food afectează ficatul și duc la apariția ficatului gras, încetinind astfel funția hepatică.

Citește mai mult aici.

Mai multe articole despre:
metode de detoxifiere sanatate terapii