MENIU

Metode care te vor ajuta să adormi rapid. Ce trebuie să faci

Metode care te vor ajuta să adormi rapid. Ce trebuie să faci dacă te confrunți cu insomnia.

Faceți întuneric în dormitor

Cand va aflati intr-o camera intunecata, absenta luminilor va transmite creierului un semnal ca este timpul sa se inchida. Daca planificati un pui de somn la jumatatea zilei, stingeti luminile si trageti perdelele. Daca inca este prea luminos in dormitor si nu puteti adormi, incercati sa folositi o masca pentru ochi.

Încercați aceste uleiuri esențiale

Anumite uleiuri esentiale sunt cunoscute pentru puterile lor de a relaxa corpul si mintea si de a induce o stare de somn rapid. Incercati uleiuri de lavanda, musetel roman, neroli, portocale si ulei esential de petitgrain pentru a va ajuta sa va calmati mintea si sa va relaxati corpul.  

Beneficiile bicarbonatului de sodiu asupra sănătății. Ce spune doctorul Adina Alberts

Deconectați-vă

Zgomotul este o perturbare majora a somnului. Pentru o noapte linistita, opriti toate aparatele electronice. Adormirea cu televizorul pornit va va impiedica sa cadeti intr-un somn adanc si odihnitor. Daca va place un pic de zgomot, porniti ventilatorul vara sau puneti in surdina o muzica linistitoare in dormitor. Recomandam muzica clasica sau muzica speciala pentru adormit.

Faceti-vă un jurnal

Poate suna copilaresc, dar acest lucru va va ajuta sa va goliti mintea de toate preocuparile de peste zi. Daca va este greu sa deconectati creierul inainte de a adormi, notati tot ceea ce aveti in minte inainte de culcare. Crearea unei liste de activitati, de asemenea, va poate ajuta sa va relaxati mintea si sa adormiti mai usor.

Folosiți ceaiuri care ajută

Ceaiul de musetel este cunoscut pentru proprietatile sale linistitoare. Faceti un ceai cald inainte de culcare pentru a va ajuta creierul sa se relaxeze. Daca ceaiul nu este o optiune prea buna, cautati un supliment pe baza de plante care contine musetel, valeriana, hamei sau floarea pasiunii.

Remedii naturale împotriva paraziților intestinali. Te vor ajuta să scapi de această problemă

sursa Sfat Naturist

Mai multe articole despre:
metode pentru a adormi rapid sanatate sfaturi