MENIU

Metoda inedită prin care doi ploieșteni au furat banii din conturile mai multor persoane din țară

Anchetă a DIICOT Ploiești într-un dosar de fraudă informatică. Doi bărbați au furat banii din conturile mai multor persoane, folosindu-se de numerele lor de telefon, relatează realitateadeprahova.net. 

Două persoane suspectate că au săvârșit infracțiuni de fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, alterarea integrității datelor informatice și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice au fost vizitate miercuri de procurorii D.I.I.C.O.T. și de ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O Ploiești.

Descinderile au avut loc la adrese din București, Ploiești și Drăgănești.

Procurorii au dezvăluit că, pentru a nu fi depistați, sumele de bani obţinute din activitatea infracțională au fost folosite de către suspecți pentru cumpărarea mai multor bunuri de lux, cu valoare mare, aceștia identificând persoane care aveau postate spre vânzare, pe site-uri specializate, astfel de bunuri. Sub pretextul că sunt adevărații titulari ai conturilor, suspecții au efectuat transferurile financiare în conturile bancare aparținând vânzătorilor, primind în schimb bunurile.

Citește ce captură au făcut anchetatorii și ce au pățit hoții „informatici” VIDEO pe realitateadeprahova.net.