MENIU

Metoda "Boschetarul", folosită de afaceriști ca să scape de datorii. Cum a fost înșelat un bărbat din Iași

Metoda

Oameni sărmani, înșelați de patroni evazioniști. Este realitatea dură în care ajung foarte mulți oameni simpli, de a căror naivitate profită afaceriștii care vor să scape de răspunderea penală, și în spinarea cărora pun toate datoriile acumulate. Metoda cunoscută sub numele de „Boschetarul” este una dintre cele mai cunoscute fraude la care recurg afaceriștii. Iar în plasa asta a căzut și un bărbat din Târgu Frumos, Iași. 

Romică Găman este unul dintre oamenii sărmani care au căzut victimă metodei "Boschetarul". Afaceristul la care muncea în curățenie l-a înșelat să semneze un act prin care i se atesta calitatea de administrator al firmei. Firma era plină de datorii, însă omul nu știa, iar de frică a semnat fără să aibă habar în ce necaz intră.

Fiscul a cerut insolvența firmei care până la urmă a dat faliment, iar judecătorii au decis că b[rbatul trebuie să plătească datoriile în valoare de 234.000 de lei. Totuși, omul nu are de unde să dea acești bani. Romică trăiește din pensia de handicap și locuiește într-o chirie de 700 de lei.

În acest moment, doar o ancheta penală finalizat[ l-ar putea face pe adevăratul patron să plătească datoriile. Cu toate acestea, b[rbatul nu are posibilitatea de a începe un proces și nici nu știe cum să facă un astfel de demers. Pentru asemenea situații, singura soluție sunt avocații din oficiu.