MENIU

METODA ACCIDENTUL e istorie! Înşelătoria căreia îi cad victime mai ales femeile

Metoda accidentul a fost înlocuită de metotoda ghicitului

Înşelăciunea, practicată prin diverse metode, este una dintre practicile care au luat amploare la nivelul judeţului Dâmboviţa în ultima perioadă.

S-a constatat că doamnele sunt uşor de păcălit de către persoane care practică metoda ghicitului, în timp ce majoritatea persoanelor de vârsta a treia sunt induse în eroare prin aşa numitul procedeu "Accidentul". 

Metodei "ghicitului" îi cad victime, în general, persoanele de sex feminin. Autorii sunt tot femei, care pretind că pot ghici viitorul. Victimelor li se cere să-şi pună bijuteriile într-o batistă sau şerveţel, pentru a fi “descântate” şi să nu fie desfăcute/privite o perioadă de timp. 

Profitând de neatenţia victimelor, suspecţii substituie bijuteriile. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de o femeie de 36 de ani, din comuna Şotânga, cu privire la faptul că a fost înşelată de o persoană necunoscută, scrie ziardambovita.ro.

Cu ocazia primelor verificări, a rezultat că, în cursul aceleiaşi zile, în timp ce se deplasa pe str. Col. Băltăreţu din municipiul Târgovişte, a fost acostată de o persoană de sex feminin, care, sub pretextul că îi va ghici viitorul, i-a solicitat să pună într-un fragment de material textil diferite sume de bani (1.400 de lei şi 150 de euro) şi şase inele din aur. 

Suspecta i-a indicat părţii vătămate să deschidă acel fragment de material după trei săptămâni de la data ghicitului. Ulterior, femeia a deschis materialul textil, ocazie cu care a constatat că bijuteriile şi banii au fost înlocuiţi cu două pietricele şi mai multe bucăţi de hârtie. Poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea suspectei şi recuperarea prejudiciului.