MENIU

"Trăiesc în Germania și mi se face rău când văd ce e în România". Mesaj DUR pentru Gabriela Firea

Gabriela Firea

Un român care locuieşte în Germania i-a adresat un mesaj dur primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, după declaraţiile acesteia că dezăpezirea s-a făcut exemplar şi că nu sunt probleme cu transportul în Bucureşti.

Un român care locuieşte în Germania i-a adresat un mesaj dur primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, după declaraţiile acesteia că deszăpezirea s-a făcut exemplar şi că nu sunt probleme cu transportul în Bucureşti.

Realitatea o contrazice pe Gabriela Firea care se declară mulţumită de modul în care s-a făcut deszăpezirea în Capitală: la orele prânzului toate străzile secundare sunt blocate sub munţi de zăpadă, maşinile sunt îngropate în nămeţi, trotiarele impracticabile. Nici pe arterele principale traficul nu se desfăşoară în condiţii normale, s-au înregistrat nenumărate blocaje ale mijloacelor de transport în comun, iar pietonii mergi prin zăpada de jumătate de metru.

Un român care trăieşte în Germania spune că îi este ruşine când trebuie să vorbească despre ce se întâmplă în capitala României.

"Dezăpezirile se fac ca în anii 1970 în Germania", spune Wassilko Petru care îi recomandă primarului general să meargă în marile capitale ale Europei pentru a învăţa cum se face deszăpezirea.

Anunţ de ultima oră al Primarului general al Capitalei, Gabriela Firea

Românul care locuieşte în Germania îi transmite primarului general al Capitalei că în orice capitală din Occident zăpada se scoate rapid din oraş şi nu e normal să închizi totul şi să le recomanzi oamenilor să nu iasă din casă.

"Trăiesc în Germania şi ce văd în România mi se face rău.
Dezăpezirile se fac ca în anii 1970 în Germania .
Și aici poate să fie blocat un drum 2-3 ore dar nu că în Ro.
În orașe se scoate cît de repede zăpada de-la dezăpeziri din oraș.
Doamna Firea să se ducă în Austria (Viena) , Germania (München), Elveția să facă niște cursuri cum se administrează o capitală.
Dezăpesirile se fac 90% de primărie sau administrația drumurilor și autostrăzilor se ia numai în urgență firme particulare și se plătește tariful unitar că la transporturi.
Cînd văd că trebuie scoși deținuții și jandarmi că-să curețe trotoarele cu lopată în secolul 21 în loc să se cumpere utilajele care se folosesc în vară pentru măturat trotoarele și în iarnă pentru dezapezit și sare este un lucru normal în Occident, nu se pune nisip. Nu poți să închizi totul - gradiniţe, școli, părinții nu mai pot să lucreze și firmele lucrează cu personal redus.
Responsabili în oraşele mari e primăria numai în cartierele cu case sînt proprietarii caselor răspunzători de trotuarul din față casei. Dacă am un accident și îmi rup piciorul trebuie să plătească primăria daune și spitalizarea.
Pierderele economice sînt foarte mari.
Pentru autostrăzi și străzi naționale nu e vina viscoluluui e încapacitatea administratorilor să pună la timp parapeți sau să planteze tufișuri care opresc mult viscolul. Este o bătaie de joc ce se întâmplă.
Mi se face rușine cînd trebuie să vorbesc în Germania despre asta.
Cu stimă
Wassilko Petru"