MENIU

Mesajul lui Nicolae Ciucă după primul scrutin al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova: „Rezistați! România este alături de voi”

Mesajul lui Nicolae Ciucă după primul scrutin al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova

După desfășurarea primului scrutin al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, liderul liberalilor români, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj de solidaritate și susținere pentru Maia Sandu, președintele țării, dar și pentru toate autoritățile moldovenești. În acest context, el a subliniat importanța rezistenței în fața provocărilor externe, având în vedere influențele negative posibile din partea forțelor pro-ruse.

Ciucă a reiterat angajamentul României față de democrația și suveranitatea Republicii Moldova, susținând că țara vecină are un parcurs european clar. Liderul liberalilor a făcut referire la forțele care au legături cu Rusia, ceea ce scoate în evidență temerile existente legate de stabilitatea regiuniiși a făcut apel la unitate și fermitate în fața presiunilor venite dinspre forțele pro-ruse, subliniind nevoia de a proteja valorile democratice și de a menține un curs pro-european.

În ciuda unei imixtiuni care pare de-a dreptul uriașă, cetățenii Republicii Moldova au ales viitorul european pentru țara lor. Nici nu mai contează cu cât, ci doar că opțiunea DA a strâns peste jumătate din vorturile exprimate.

Republica Moldova va fi membră a Uniunii Europene, Maia Sandu va fi președinte, chiar dacă are nevoie să învingă în al doilea tur.

Îi transmit felicitări și mult curaj Maiei Sandu, precum și tuturor autorităților din Republica Moldova. Ei totți se confruntă și se vor confrunta, pe măsură ce turul al doilea se apropie, cu presiuni din partea unor forțe finanțate din exterior, și care nu au nimic de a face cu democrația.

Doamnei președinte Sandu, și tuturor autorităților din Republica Moldova le spun un lucru: Rezistați! România este alături de voi în lupta pentru democrație și pentru un destin european.

O lecție puternică a dat lumii diaspora din Republica Moldova: Nu contează cine vrea să saboteze votul, vointa oamenilor buni, liberi și drepți va învinge mereu.

După votul de ieri, reiese clar ca lumina zilei ca forțele care au chiar și cea mai mică legătură cu Rusia trebuie împiedicate să capete influență în România, altfel votul eroic din Republica Moldova ar putea fi irosit”, a spus Nicolae Ciucă în videoclipul postat pe pagina sa de socializare.

Actele de sabotaj ale Rusiei în Europa ar putea lua amploare, avertizează specialiștii. Tensiuni după alegerile din Moldova