MENIU

Mesajul emoționant transmis de soția lui Dumitru Fărcaș

Dumitru Farcas

Peste 500 de persoane au participat la slujba de înmormântare a lui Dumitru Fărcaş, oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, pe scena sălii mari a Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca. 

Soţia acestuia, Elena, a transmis un mesaj emoţionant. Cu lacrimi în ochi, soţia lui Dumitru Fărcaş a declarat pentru „Adevărul”:  „E foarte trist. Mi-am pierdut perechea, dar va rămâne o stea strălucitoare pe cer care ne va veghea şi ne va îndemna să ne  iubim tradiţia. Iubiţi-vă tradiţia, neamul, portul şi, mai ales, iubiţi-vă patria. Asta şi-a dorit. Rămas bun, dragilor! El vă iubeşte şi vă veghează de acolo, de sus”. 

La finalul slujbei de înmormântare, în faţa Casei de Cultură a Studenţilor, primarul Emil Boc a anunţat că un grup de taragotişti şi acordeonişti a pregătit un moment special de muzică populară in memoriam Dumitru Fărcaş, la care au asistat toţi cei prezenţi, traficul rutier fiind blocat în zonă.

„Maestre Dumitru Fărcaş, dragă Mitrule, suntem cu toţii în faţa casei tale, Casa de Cultură a Studenţilor, a Ansambluluicăruia i-ai fost emblemă pentru totdeauna. Tu nu ne vei părăsi niciodată pentru că muzica ta este în sufletul poporului român, face parte din fibra noastră naţională, din ADN-ul poporului român. Tu eşti cu noi şi noi vom fi cu tine pentru totdeauna”, a spus Boc.