MENIU

Mesajul apărut pe casa Regelui Charles al III-lea din Viscri, după moartea Reginei Elisabeta a II-a – FOTO

Regele Charles al III-lea / Foto: Profi Media

Este doliu și la Viscri, în județul Brașov, după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Pe poarta casei pe care Charles o deține în localitate a fost pusă o panglică de doliu și un mesaj.

„Suntem profund întristați de moartea Majestății Sale. Suntem in gânduri și rugăciuni alături de Majestatea Sa Regală Regele Charles și de membrii Familiei Regale”, este mesajul afișat.

Noul rege al Angliei are strămoși în România

 Noul rege Charles este suveranul britanic cel mai apropiat de țara noastră. Prima lui vizită în România a fost în 1998 și, de atunci, el a venit aproape în fiecare an în Romania. Charles al III-lea a fost ultima oară aici în acest an, în luna mai, când a vizitat un centru de refugiați ucraineni și s-a întâlnit cu președintele Iohannis. De fiecare dată, Prințul de Wales a avut numai cuvinte de laudă despre români și România. 

Fundația Prințului de Wales în România a fost înființată în 2015, iar în primii trei ani de activitate a investit peste un milion de lire sterline în România. Charles a cumpărat mai multe proprietăți în țara noastră, iar destinația pe care nu o ratează niciodată atunci când vine pe meleagurile românești este satul Viscri din județul Brașov.

Mulți spun că Charles a făcut mai multe pentru turismul românesc decât autoritățile care ar trebui să se ocupe de acest lucru. De nenumărate ori, noul rege al Marii Britanii a îndemnat bogații lumii să viziteze țara noastră.

De altfel, Charles al III-lea spune că are legături strânse cu țara noastră: „Genealogia arată că Vlad Țepeș îmi este strămoș, deci mă leagă ceva de țara asta”.

Până acum, niciun monarh britanic nu a vizitat România. Aceste vizite sunt atent selectate, iar regina Elisabeta a II-a mergea în cel mult patru state pe an, dar au fost ani în care n-a avut nici o deplasare externă. Cel mai probabil, noul rege Charles al III-lea nu va mai putea venit atât de des în țara noastră.