MENIU

Mesajele subtile ale câinilor transmise prin intermediul cozii

Coada unui câine este cea mai expresivă parte a corpului său. Prin ea își exprimă emoțiile, se foloește de coadă pentru a comunica și tot coada este barometrul stării lui de sănătate. Poți să-ți dai seama dacă animalul tău de companie te iubește doar observând limbajul corpului său de zi cu zi, dar și când e vorba de evaluarea unor toane ale câinelui tău; pur și simplu, trebuie să stai cu ochii pe coada lui și vei afla multe.

Acest lucru este util în special atunci când vine vorba să-ți prezinți prietenul patruped unor oameni noi sau altor câini. Dacă acesta nu se bucură de interacțiune, veți putea observa acest lucru prin mișcările cozii, cu mult înainte de a începe să latre.

Așadar, în funcție de următoarele situații, evaluați starea de spirit a cățelului dumneavoastră.

În cazul în care coada cățelului tău este ținută în sus, având o postură mândră, cel mai probabil că și el se simte la fel de țanțoș. Această poziție a cozii indică faptul că acesta se simte încrezător și în control.

Este un lucru minunat pentru stima lui de sine, dar ar putea însemna că urmărește să demonstreze că domină, fie un alt câine, fie chiar pe stăpân. Important este să-i amintești cu blândețe cine conduce în prietenia voastră.

Coada este complet întinsă în spate, paralelă cu solul. În cazul în care coada câinelui tău este dreaptă, la nivelul solului, stai cu ochii pe el pentru a vedea dacă ceva sau cineva îl amenință ori îngrijorează. Această postură indică faptul că el se simte foarte precaut și nesigur.

Dacă dă din coadă ușor, poate transmite lucruri diferite în funcție de situație. Ar putea însemna o aprobare prudentă, dar lipsită de entuziasm, încearcând să decidă că îi place noua jucărie. Cu toate acestea, dacă se întâlnește cu o persoană nouă, indică faptul că este puțin intimidat și nu e sigur dacă ar trebui să acționeze supus sau să încerce să se impună.

Dacă dă puternic din coadă – nici nu trebuie părerea expertului! – este clar că nu-și mai încape în piele de fericire. Acest gest este, de obicei, însoțit de o mulțime de sărutări fericite, sărituri și priviri strălucitoare.

Dacă își ține coada orientată direct în sus, exagerat de țeapănă, înseamnă că cineva sau ceva îi sperie sau îl enervează foarte rău și e pe cale să muște.

Dacă prietenul tău stă cu coada între picioare și are un aer abătut, verificați dacă zona posterioară este lovită și are dureri. Dacă nu, atunci poziția este un indicator evident că se simte trist sau rușinat.

S-ar putea să afișeze acest comportament dacă simte că a făcut ceva rău, dacă v-a ronțăit papucii, sau a făcut mizerie pe undeva.