MENIU

Mesaj RO-ALERT în județul Tulcea. Localnicii, sub amenințarea dronelor rusești

Mesaj RO-ALERT în județul Tulcea

În această seară, locuitorii din zona de nord-est a județului Tulcea au primit un mesaj de alertă RO-Alert, generat de structurile de apărare și securitate națională. Această alertă a fost emisă în contextul existenței unor informații care indicau un posibil atac asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei.

În această seară, populația din zona de nord-est a județului Tulcea a primit un mesaj RO-Alert, o inițiativă menită să informeze cetățenii despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Mesajul îi îndeamnă pe destinatarii acestuia să își păstreze calmul și să se adăpostească în beciuri sau adăposturi de protecție civilă.

Potrivit informațiilor oficiale, structurile de apărare și securitate națională au interceptat indicii privind un posibil atac asupra unor obiective de pe teritoriul ucrainean.

Această avertizare vine într-un context internațional complex, în care tensiunile dintre Ucraina și Federația Rusă rămân ridicate și în care orice escaladare a conflictului ar putea avea repercusiuni în țările vecine, inclusiv România.

„Menționăm că aceste mesaje au rolul de informare a populației despre faptul că sunt posibile atacuri ale Federației Ruse asupra teritoriului ucrainean și că există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului național, în zona de graniță a României cu Ucraina.
Până în acest moment nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgență 112.
Menționăm că orice cetățean care se simte în pericol ori observă ceva neobișnuit, poate apela numărul unic de urgență 112 pentru a cere sprijin ori ajutor”, au informat autoritățile printr-un comunicat.

Decizie crucială luată de Guvern pentru impozitul pe clădiri și teren. Ce se va întâmpla cu dările plătite de români la stat

Mai multe articole despre:
ro-alert 112 drone drone rusesti