MENIU

Mesaj de la Bruxelles: "Să nu uităm pledoaria pe care o făcea Toader pentru eliberarea deţinuţilor"

Tudorel Toader, cine se scuză se acuză

Europarlamentara Monica Macovei se alătură altor patru foști miniștri ai Justiției care îl atenționează pe Tudorel Toader să nu își caute scuze pentru eliberarea deţinuţilor prin legea recursului compensatoriu.

"Toader şi PSD&ALDE sunt vinovaţi pentru eliberarea deţinuţilor prin legea recursului compensatoriu. Să nu-şi mai caute scuze!", spune Macovei într-un comunicat de presă.

Potrivit acesteia, încercarea lui Toader de a căuta alţi vinovaţi, care ar fi redactat anterior textul legii, este ridicolă şi este exact tactica aplicată de Dragnea care îi pune pe alţii să dea Ordonanţe de Urgenţe de care el "nu ştie".

"Chiar dacă legea a fost scrisă de altcineva, chiar dacă a fost aprobată când ministru era Iordache, pe Toader nu îl împiedica nimeni, după ce a ajuns ministru, să se opună ferm adoptării ei în Parlament. Şi nu uităm pledoaria pe care o făcea Toader pentru eliberarea deţinuţilor, pe motiv că penitenciarele sunt prea aglomerate.

PSD&ALDE, la fel, puteau respinge legea în Parlament dacă nu voiau să fie eliberaţi deţinuţii. Dar acesta a fost planul lor de la bun început, să adopte legea recursului compensatoriu, o formă de graţiere mascată, căci nimeni nu i-a obligat să aprobe legea.

Toader şi PSD&ALDE au eliberat un număr mare de deţinuţi într-o perioadă scurtă de timp, fără nicio pregătire şi astfel au determinat creşterea criminalităţii, Vina pentru cazurile de violenţă din ţară este şi a lor, oricât neagă", acuză Macovei.

Tudorel Toader, pledoarie finală din "boxa acuzaților". "Ministerul Justiției nu a fost de acord"

Foşti miniştri ai Justiţiei demolează scuzele pe care le-a găsit Tudorel Toader, în faţa valului uriaş de critici ca urmare a atrocităţilor comise de cei eliberaţi în baza legii recursului compensatoriui.

"Este gestul unui om care şi-a făcut un stil din a fugi de orice reponsabilitate", a afirmat fostul ministru Raluca Prună. "Legea, în forma finală, a fost rezultatul unui demers pompieristic, fără studii serioase", a afirmat şi Valeriu Stoica.

"Este o evidentă sfidare a tuturor criticilor venite din partea instituţiilor europene, a declarat şi Cristian Diaconescu, în direct la "Jocuri de Putere". "Dacă intr-adevăr ar fi preocupat de soarta Justiţiei, Tudorel Toader ar trebui să vină urgent cu un raport, în baza căruia să ceară modificarea legii", a afirmat şi Cătălin Predoiu, la "Jocuri de Putere".