MENIU

Mercedesul lui Ceauşescu, găsit într-un loc uimitor, iar ce era înăuntru a şocat şi mai mult

Mercedes-Benz-ul 350 SL, pe care Nicolae Ceauşescu şi l-a cumpărat în 1973, a fost depistat în Irlanda. Proprietarul lui, care a dorit să rămână anonim, l-a dus în această ţară în 2007. Galeria Foto.

Maşina a ieşit la "suprafaţă" în momentul în care omul a scos maşina la licitaţie pentru o cauză nobilă. În cadrul respectivei misiuni, Mercedes-Benz-ul a fost cumpărat de un om de afaceri misterios cu suma de 50.000 de euro. Banii au fost donaţi pentru 60 de copii cu nevoi speciale.

Ce este interesant la acest Mercedes-Benz 350 SL? Faptul că în bord indică numai 17.439 km parcurşi. Adică foarte puţin. Maşina de colecţie este, practic, ca şi nouă.

Ce au văzut în bordul acestui Mercedes-Benz 350 SL, în Galeria Foto.

Dictatorul Nicolae Ceauşescu a fost șeful de stat al Republicii Socialiste România din 1967 până la căderea regimului comunist, survenită în 22 decembrie 1989. La 22 decembrie 1989, printr-un decret al CFSN semnat de Ion Iliescu, a fost constituit Tribunalul Militar Excepțional. La 25 decembrie 1989, soții Nicolae și Elena Ceaușescu au fost judecați de acest tribunal în cadrul unui proces sumar, condamnați la moarte și executați la câteva minute după pronunțarea sentinței.

Mai multe articole despre:
Mercedes-Benz-ul lui ceausescu