MENIU

Membru CNA: "Victor Ponta vrea să ajute presa, dar printr-o măsură discriminatorie"

<p>Valentin Jucan, membru CNA</p>

Victor Ponta vrea să ajute presa, dar printr-o măsură discriminatorie, susţine Valentin Jucan. Declaraţia membrului CNA vine după ce premierul a anunţat, la un post de televiziune, că Guvernul vrea să găsească soluţii pentru susţinerea televiziunilor de ştiri. 

"Propunerea lansată de Primul-ministru vizează facilităţi fiscale exclusiv pentru o anumită parte a mass-mediei, ceea ce cu siguranţă ar ridica probleme de discriminare. Această formă, transpusă într-o măsură recent adoptată de Guvern, ar suna în felul următor: reducerea TVA la pâine, dar numai la cea de tipul "graham", a scris Valentin Jucan într-o scrisoare deschisă adresată premierului. Membrul CNA susţine că, dacă într-adevăr se doreşte modificarea fiscalităţii presei, în sensul de a o sprijini, atunci premierul şi Ministrul de Finanţe trebuie să organizeze o întâlnire cu reprezentanţii întregii mass - media, pentru a găsi împreună soluţii", spune Valentin Jucan. 

Victor Ponta a anunțat că Guvernul caută un sistem de sprijinire, prin scăderea taxelor, a posturilor de televiziune și de radio producătoare de știri.

Şeful Executivului a precizat că pentru presa scrisă nu are o soluţie, dar a sugerat că aceasta are costuri mai mici decât radiourile şi televiziunile, pentru că s-a mutat în mediul online.

"Cu presa scrisă n-am avut încă o soluţie, mai ales că majoritatea presei scrise s-a mutat pe online şi costurile sunt diferite. Aici nu le împart cine ţine cu Băsescu, cine ţine cu mine, ci le împart într-un singur criteriu: cine are o proporţie importantă de ştiri, indiferent că acele ştiri sunt pozitive, negative, asta e treaba CNA, ci proporţia de ştiri, ca să nu finanţăm o televiziune de divertisment", a arătat Ponta.

El a precizat că este căutat un sistem prin care Executivul să nu aloce bani, ci să reducă taxele şi impozitele, după care va fi notificată şi Comisia Europeană.

Mai multe articole despre:
presă Victor Ponta televiziune CNA valentin jucan