MENIU

Ședință de Guvern. Ce proiecte IMPORTANTE se află pe ordinea de zi

Ședință de Guvern / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul s-a întrunit, astăzi, de la ora 17:30, în a doua şedinţă din această săptămână.

Printre subiectele aflate pe ordinea de zi se află și un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) - etapele I şi II.

De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței de astăzi se află şi un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume tot din Fondul de rezervă pentru susţinerea activităţii aeroporturilor regionale pentru care consiliile judeţene au calitatea de autoritate publică tutelară.

Proiectul reprezintă continuarea demersului legislativ aprobat în şedinţa marţi prin Ordonanţa de Urgenţă privind unele măsuri pentru susţinerea activităţii aeroporturilor regionale pentru care consiliile judeţene au calitatea de autoritate publică tutelară, menţionează sursa citată.

Cu o zi în urmă, premierul Nicolae Ciucă anunţa că va fi acordat un sprijin financiar pentru 12 aeroporturi regionale din ţară, afectate în perioada pandemiei.

"Transportul aerian a fost cel mai afectat în această perioadă de criză. De aceea, astăzi vom aproba cadrul pentru sprijinul financiar pentru 12 aeroporturi regionale, ce va consta în alocarea a 84 de milioane de lei. Sunt fonduri care vor sprijini aeroporturile din Cluj, Iaşi, Sibiu, Craiova, Bacău, Suceava, Arad, Maramureş, Oradea, Satu Mare, Târgu Mureş şi Tulcea", a declarat Ciucă, în debutul ședinţei de guvern de marți.

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă care va fi analizat în şedinţa de astăzi, sprijinul financiar se va acorda pentru susţinerea activităţii aeroporturilor regionale cu un trafic până în 3.000.000 de pasageri pe an pentru care Consiliile judeţene au calitatea de autoritate publică tutelară, pentru depăşirea dificultăţilor financiare cu care se confruntă din cauza pandemiei de COVID-19.

Pentru aeroporturile regionale cu un trafic între 200.000 şi 3.000.000 pasageri pe an, bugetul maxim alocat este de 42.544.000 lei, iar pentru cele cu un trafic situat sub 200.000 pasageri pe an, bugetul maxim este de 41.494.000 lei, mai arată sursa citată.

 

Mai multe articole despre:
guvern sedinta de guvern