MENIU

Medicul Virgil Musta: Copiii care au părinți sau bunici cu comorbidități ar trebui să înceapă școala online

Medicul Virgil Musta: Copiii care au părinți sau bunici cu comorbidități ar trebui să înceapă școala online

Copiii care au părinți sau bunici cu comorbidități ar fi bine să învețe de acasă, pentru a nu transmite boala în familie, ceea ce ar duce la o solicitare și mai mare a secțiilor ATI, a afirmat Virgil Musta, medic infecționist la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. 

Chiar și fără acest risc suplimentar, Musta se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de coronavirus după începerea școlii, la fel cum s-a întâmplat în toate țările europene.

„Nu suntem într-o situație bună. Atât timp cât lumea nu va respecta cele trei reguli de bază – purtarea măștii, distanțare socială și igienă – vom fi în această situație”, a declarat medicul la un post TV.

Medicul atrage atenția că, în cele mai multe cazuri, copiii infectați sunt asimptomatici și se pot transforma în vectori de transmitere a bolii în familie.

Și părinții trebuie să fie foarte atenți la copii și să încerce să facă un triaj epidemiologic acasă și să nu trimită copilul la școală dacă are semne, până se lămurește dacă are Covid sau nu”, a precizat dr. Virgil Musta.

El a mai atras atenția asupra unui potențial pericol: familiile în care sunt copii-elevi și părinți sau bunici care au comorbidități.

 

Mai multe articole despre:
virgil musta timisoara virus covid