MENIU

Medicul Nelu Tătaru, urmărit penal oficial pentru luare de mită în formă continuată! DNA: A primit șpăgi între 100 și 500 de lei

Medicul Nelu Tătaru, urmărit penal pentru luare de mită în formă continuată!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au anunțat începerea urmăririi penale împotriva lui Nelu Tătaru, medic specialist la Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” din Huși și deputat în Parlamentul României. Acesta este suspectat de săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, constând în 57 de acte materiale.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Tătaru Nelu, medic specialist în cadrul Blocului Operator al Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” din Huși (jud. Vaslui) și deputat în Parlamentul României, acesta dobândind calitatea de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (57 de acte materiale).

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 03 aprilie 2024 – 12 iulie 2024, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” Huși, suspectul Tătaru Nelu ar fi primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 și 500 de lei, precum și bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienți/aparținători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenții chirurgicale, consult pacienți ori eliberare de rețete medicale.

Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se mai efectuează urmărirea penală și privitor la alte 27 de persoane care au calitatea de suspecți pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită”, a transmis DNA.

Potrivit unor surse, Tătaru ar fi luat mită de la pacienți bani, dar și ouă sau găini. Ar exista și filmări în acest sens.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, acuzat de mită, prima reacție după ce a fost „în vizită” la DNA: „Sunt nevinovat, nu am văzut probe!”

Dat deja afară din fruntea PNL Vaslui de către Nicolae Ciucă, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, se declară nevinovat și spune că nu a luat șpăgi niciodată în viața lui. Mai mult, acesta susține că procurorii DNA nu i-au prezentat și dovezile care îl incriminează.

Nelu Tătaru a afirmat, joi, la ieşirea din sediul DNA Iaşi, că este nevinovat şi nu a cerut sau condiţionat "niciodată" actul medical.

„Sunt nevinovat, nu am văzut probe, nu am condiţionat şi nu am cerut niciodată (...). Las justiţia să îşi facă cercetările şi apoi să vedem ce va fi. Din punctul meu de vedere, trebuie să ne punem întrebări de ce nu a existat un flagrant (...). Nu am cerut şi nu am condiţionat niciodată actul medical. (...) Nu ştiu de unde au apărut aceste acuzaţii. Vă spun în continuare: sunt nevinovat, mi-am făcut doar meseria de medic, sunt cel care nu a condiţionat şi nu a solicitat niciodată", a declarat Nelu Tătaru.

Este oficial! Nicole Ciucă l-a dat afară pe Nelu Tătaru pentru că este cercetat de DNA. Cine va fi președinte interimar la PNL Vaslui

Mai multe articole despre:
nelu tataru mita dna