MENIU

Trimis în judecată, medicul Irinel Popescu acuză:  Este o înscenare pusă minuțios la cale de reprezentanții DNA

Prof. Dr. Irinel Popescu Foto: INQUAM/George Călin

Directorul Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, profesorul doctor Irinel Popescu, a fost trimis în judecată după ce le-ar fi promis 100.000 de euro anchetatorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a scăpa de dosarele în care era anchetat. Reputatul profesor Irinel Popescu, unul dintre cei mai mari specialiști ai medicinei mondiale, a transmis un comunicat de presă în care neagă acuzațiile care i se aduc și susține că este victima unei înscenări și acuză DNA că a mințit instanța de judecată în acest dosar. Subiectul a fost abordat și de Alexandra Păcuraru, în cadrul emisiunii „Legile Puterii”.

„Cu mare tristețe am primit această veste că, la presiunile uriașe din partea statului paralel și ale unor persoane oculte din SRI, directorul Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, profesorul doctor Irinel Popescu, a fost trimis în judecată după ce le-ar fi promis 100.000 de euro anchetatorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a scăpa de dosarele în care era anchetat. Îmi doresc din tot sufletul ca aceste acuzații să fie demontate.
Reputatul profesor Irinel Popescu este unul dintre cei mai mari specialiști ai medicinei mondiale. A introdus transplantul de ficat ca metodă terapeutică în România, începând din 2000, atunci când a realizat primul transplant de ficat cu supravieţuirea bolnavului. De atunci a efectuat numeroase astfel de intervenții care au salvat sute de vieți. Ca o recunoaștere a a valorii sale a fost numit președinte al Asociației Europene de Chirurgie începând cu anul 2018”, a spus Alexandra Păcuraru, miercuri seară, la „Legile Puterii”.
„Este revoltător că acest sistem corupt, putred, ocult, paralel cu justiția, paralel cu democrația, încă mai poate distruge România! Nu știu eu acum să vă spun pe nume cine sunt aceste persoane diabolice cu încă atât de multă putere în justiția românească, dar timpul mă va ajuta și îi voi demasca! Este o rușine că acceptăm să ni se îngroape valorile! Asistăm la distrugerea carierei unui om extraordinar, care și-a dedicat întreaga viața medicinei, oamenilor, a făcut atât de mult bine că a deranjat și hienele care vor gust de sânge și sfâșie ca să înlăture un om atât de valoros, dar incomod pentru interpușii statului paralel! Rușine!”, a mai transmis Alexandra Păcuraru.
„Somitățile României trebuie respectate, puse la loc de onoare pentru că acești oameni minunați ca profesorul doctor Irinel Popescu fac cinste României în întreaga lume. Rezultate de neegalat, povești de succes demne de întregi capitole a cărților de medicină! Dar se pare că nu ne mai vindecăm! Nu ne mai facem bine! Tragem statul paralel după noi și nici în ajun de 2022 nu ne debarasăm de necazurile pricinuite de păpușarii din umbră. Valorile le hărțuim, și hoții, trădătorii ni-i cinstim! Într-o țara civilizată nu se întâmpla așa ceva! V-ați bătut joc de medicii noștri de elită! Nu v-ați putut abține să nu distrugeți și carierele medicilor eroi! Împroșcați cu noroi în munca lor de-o viață! În loc să se retragă la pensie în aplauzele noastre, ale tuturor, nu doar ale celor salvați de la moarte, medicul Irinel Popescu e trimis în judecată. De ce? Vă mai întreb retoric încă o dată? Cine stă la ușă așteptând să îi ia locul? Care sunt pilonii noștri, ai societății românești? Familia, Biserica, Armata și medicii, asta ar trebui să fie ordinea. Dar din cauza unora care își văd doar propriul interes, atacurile la stâlpii țării sunt tot mai virulente, tot mai intense.
Statul paralel execută în continuare somitățile și tare mult aș vrea să luați atitudine, dragi politicieni, să ne dați și nouă odată țara asta mult dorită, mult așteptată, să vedem că așa ceva nu se mai poate. Corupția ucide, trebuie să înțelegeți asta! Și a ucis prea mult!”, a declarat Alexandra Păcuraru, în emisiunea „Legile Puterii”.
 
 
Reputatul profesor a transmis un comunicat de presă în care neagă acuzațiile care i se aduc și susține că este victima unei înscenări și acuză DNA că a mințit instanța de judecată în acest dosar.
„În realitate, dosarul ce a făcut obiectul acestui comunicat reprezintă o înscenare pusă la punct extrem de minuțios de către, fiind relevant ca opinia publica si reprezentantii mass-media sa cunoasca faptul ca subsemnatul NU am promis, NU am oferit si nici NU am dat vreunei persoane o suma de bani sau alte foloase, pentru a obtine solutii favorabile in dosarele aflate in instrumentarea organelor de urmarire penala.
Nu este de neglijat nici împrejurarea in care acest dosar a fost trimis in judecată, având in vedere ca la data de 6 decembrie 2021, la termenul stabilit in cadrul dosarului nr. 9313/3/2021/a1 aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, ce are ca obiect presupusele infracțiuni de abuz in serviciu si luare de mita, a rezultat ca DNA a mintit instanta de judecată când a fost întrebata dacă a colaborat cu SRI in dosarele ce ma vizau. Dintr-o alta perspectiva, tot instanța va stabili dacă organele statului au acţionat cu bună sau cu rea-credinţă, dacă au fost urmate procedurile legale pentru astfel de situaţii, dacă a existat vreo ipotetică faptă, dacă a existat vreun mobil ascuns, dacă au existat presiuni sau constrângeri, de orice fel”, a transmis medicul Irinel Popescu.
Redăm întregul comunicat transmis de reputatul medic Irinel Popescu:
„Este regretabilă toată aceasta campanie concertată de discreditare a valorilor românești din medii precum educațional, cultural, medical, juridic, academic samd., sau a mediului de afaceri cu capital românesc.
Este regretabil că, în Romania anului 2021, în anumite cauze, unicul scop al procesului penal, respectiv aflarea adevarului într-o cauza penală, este deturnat în favoarea unor interese obscure ce nu au corespondent în valorile unui stat democratic.
Luând in considerare Comunicatul nr. 1022/VIII/3 emis la data de 8 Decembrie 2021 de către Direcția Naționala Anticorupție se impun următoarele precizări:
Astfel, situația de fapt prezentată mass-mediei este trunchiata, contrara realității, menita doar sa inducă in eroare opinia publica inclusiv prin titlul pompos al informării respectiv: „Trimitere dare de mita soluționare dosar DNA”.
In realitate, dosarul ce a făcut obiectul acestui comunicat reprezintă o înscenare pusa la punct extrem de minuțios de către reprezentanții DNA, fiind relevant ca opinia publica si reprezentantii mass-media sa cunoasca faptul ca subsemnatul NU am promis, NU am oferit si nici NU am dat vreunei persoane o suma de bani sau alte foloase, pentru a obtine solutii favorabile in dosarele aflate in instrumentarea organelor de urmarire penala.
De altfel, acest dosar a fost deschis după ce in dosarul in care eram cercetat (cauza redeschisa după ce se dispusese de către un procuror DNA o soluție de neîncepere a urmăririi penale fata de subsemnatul), toți experții, inclusiv expertul DNA, au concluzionat ca, in calitate de președinte al CNAS, am respectat întocmai legea, iar alegațiile privind presupusa fapta de abuz in serviciu erau vădit nefondate.
Desigur, pentru ca nu a convenit acuzării, expertiza a fost anulată iar subsemnatului i s-a realizat aceasta înscenare.
De asemenea, „încercările” amintite in ultima parte a comunicatului nu au fost realizate de subsemnatul, ci dimpotrivă de către reprezentanții DNA care au încercat cu ardoare sa formuleze acuzații de natura penală împotriva subsemnatului, acuzații care frizează ridicolul.
Nu este de neglijat nici împrejurarea in care acest dosar a fost trimis in judecată, având in vedere ca la data de 6 decembrie 2021, la termenul stabilit in cadrul dosarului nr. 9313/3/2021/a1 aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, ce are ca obiect presupusele infracțiuni de abuz in serviciu si luare de mita, a rezultat ca DNA a mintit instanta de judecata când a fost întrebata dacă a colaborat cu SRI in dosarele ce ma vizau.
Dintr-o alta perspectiva, tot instanța va stabili dacă organele statului au acţionat cu bună sau cu rea-credinţă, dacă au fost urmate procedurile legale pentru astfel de situaţii, dacă a existat vreo ipotetică faptă, dacă a existat vreun mobil ascuns, dacă au existat presiuni sau constrângeri, de orice fel”, a transmis Prof. Dr. Irinel Popescu.