MENIU

Carmen Dorobăț avertizează: „Va crește incidența COVID-19 în România. Deja se simte în spital”

Carmen Dorobăț, medic infecționist, Iași

Medicii infecționiști trag deja semnalul de alarmă în cazul noului val de coronavirus în care a intrat deja țara noastră. Medicul Carmen Dorobăț a anunțat, în exclusivitate la Realitatea PLUS, că în România se simte deja creșterea infectărilor prin internările în spital din această perioadă. Aceasta a avertizat că protecția în fața coronavirusului este asigurată prin purtarea măștii.

„Ne aflăm la inceputul unui nou val de COVID-19. Țarile din vestul Europei se află deja la un număr de cazuri mult mai mare ca in România. Sigur că și la noi va crește incidența. Am simțit acest lucru și la prezentările în spital.

Și vom crește ca număr de cazuri undeva la sfârșitul lunii august, să avem un varf in ceea ce priveste acest val.

O să vedem ce se va întâmpla în septembrie, când încep și școlile”, a avertizat medicul infecționist Carmen Dorobăț, la Realitatea PLUS.

„Cert este că ne aflăm într-o perioadă în care să ne punem problema dacă vrem sau nu să ne protejăm prin purtarea măștii”, a mai spus medicul Carmen Dorobăț, la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași.

Avertismentul vine după ce în România a crescut numărul de infectări în ultima săptămână la aproape 8.000 de cazuri. În plus, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a avertizat că numărul va crește la 10 mii de cazuri pe zi la sfârșitul lunii august. Totuși, ministrul a anunțat că nu vor fi măsuri restrictive, dar recomandă purtarea măștii în spațiile închise, 

Și președintele Klaus Iohannis a recomandat măsuri de protecție, după anunțul ministrului Sănătății despre noul val de COVID-19.

„Am discutat cu ministrul Sănătății, care gestioneaza, și mi-a spus că nu se gândeste la măsuri restrictive, ci la recomandări. Eu sper să aibă dreptate și să nu fie nevoie de alte măsuri. Dar o grijă față de propria persoană si de cei apropiați e de bun augur în aceste vremuri”, a declarat președintele Klaus Iohannis, marți, în conferința de presă de la Palatul Cotroceni.