MENIU

Medicul care l-a operat pe Cornel Dinu „este un mare rapidist”. Ce i-a spus specialistul

Medicul Gabriel Constantinescu

Cornel Dinu, fostul internațional român, a suferit o intervenție chirurgicală de urgență la Spitalul Floreasca, ca urmare a unor probleme stomacale acuzate.

Joi, Cornel Dinu, în vârstă de 74 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală de urgență ca urmare a unor probleme medicale. El a menționat că prietenul său, medicul Gabriel Constantinescu, cel mai respectat gastroenterolog din România, a efectuat operația. Acesta a identificat probleme la nivelul colonulu.

 „Am avut noroc cu prietenul meu Gabriel Constantinescu. A venit aseară la ora 22 special pentru mine, după o zi întreagă de consultații ca să mă examineze și apoi să mă opereze. E cel mai bun gastroenterolog din România. El mi-a făcut și prima colonoscopie, în 2009. Gabi e un tip nemaipomenit, e un medic excepțional. Îl cunoaște toată România. Mare rapidist.

Mi-a explicat că 10% problemele astea sunt de la esofag, 60% de la stomac și 30% de la colon. Nu vreau să mă gândesc că și tata, și fratele meu au murit din cauza cancerului de colon”, a spus Cornel Dinu pentru Fanatik.

Spitalul Sanador a informat că medicul Gabriel Constantinescu, care activează în cadrul instituției, este recunoscut drept un specialist excepțional în domeniul procedurilor avansate de endoscopie intervențională.

Cu o experiență vastă în domeniul procedurilor endoscopice, Gabriel Constantinescu a coordonat și efectuat peste 15.000 de astfel de proceduri, printre care și intervenționale, reușind personal peste 1.000 de colangiopancreatografiii endoscopice retrograde (ERCP).

”Conduce de aproape două decenii primul laborator de endoscopie diagnostică și intervențională din România, la Spitalul Clinic de Urgență București. A participat la numeroase proiecte de cercetare și studii clinice, inclusiv ca director de proiect, și are o foarte bogată activitate științifică. În calitate de prim autor sau coautor, a publicat numeroase articole în reviste științifice indexate ISI sau în baze de date internaționale. A coordonat publicarea mai multor compendii de specialitate și a contribuit cu numeroase capitole în volume de Gastroenterologie.A urmat numeroase cursuri de pregătire și perfecționare, atât în străinătate, cât și în țară. Este membru al Societății Naționale de Gastroenterologie și Hepatologie, al Organizației Europene pentru Boala Crohn și Colită, al Societății Europene de Endoscopie Gastrointestinală și al Clubului Român de Boală Crohn și Colită Ulcerativă”, potrivit Sanador.