MENIU

MEDICINA LUI DUMNEZEU. Informaţiile care circulă de secole, transmise de medicii antici

Medicina lui Dumnezeu

Natura nu încetează să ne fascineze prin desăvârşirea sa, prin varietate, frumuseţe şi perfectă compatibilitate cu organismul uman. Descoperiţi alimentele care se aseamănă organelor şi beneficiile lor uimitoare asupra sănătatii.

În zilele noastre circula tot mai des informatii despre alimente care se aseamana unor organe asupra carora prezinta beneficii inegalabile. Unii specialisti sunt sceptici in privinta acestor teorii, altii le critica si altii le aproba. Insa un lucru este cert: natura ne-a oferit intotdeauna cele mai bune solutii, iar aceste alimente in niciun caz nu ne fac rau.

Materialul prezentat in acest articol are la baza unele teorii care, se pare, fac parte dintr-o filosofie straveche impartasita de medici antici, de practicieni si adepti ai medicinei naturiste. Aceste teorii si observatii au fost prezentate in 'The Doctrine of Signatures' – informatiile circuland de secole, scrie garbo.ro.

Pentru prima data asemanarile dintre unele alimente si organele omului, precum si beneficiile acestor vegetale, au fost concretizate abia in secolul XVII, in cartea “Signatura Rerum" (Semnatura Tuturor Lucrurilor). Misticul german Jakob Böhme este cel care pune pe hartie aceste teorii, in care este explicata asemanarea dintre alimente si organele omului, ca o semnatura lasata de Dumnezeu, creand intai natura – o sursa perfecta pentru toate nevoile omului.

Daca spargi o nuca, miezul se aseamana creierului uman

Nucile se aseamana creierului si chiar prezinta beneficii pentru sistemul nervos. Aspectul miezului de nuca imita incredibil aspectul creierului uman, reprezentand fidel cele doua emisfere, creierul mic (in zona unde jumatatile de miez sunt unite), chiar si pliurile se aseamana neocortexului.

Nucile nu sunt degeaba considerate “hrana pentru creier”, acestea sunt bogate in acizi grasi omega ce protejeaza creierul si ajuta in preventia bolilor mintale si a bolii Alzheimer. Mai mult decat atat, nucile contin vitamine esentiale bunei functionari a creierului si se pare ca un consum moderat de nuci ajuta in prelungirea duratei de viata a neuronilor.

Fasolea seamana cu un rinichi

Fasolea este bogata in nutrienti, insa are un indice glicemic mic. Consmul moderat de fasole ajuta in scaderea tensiunii si mentine nivelul zaharului in sange normal – ceea ce protejeaza rinichii.

Citeşte mai mult pe garbo.ro.

Mai multe articole despre:
medicina dumnezeu doctrina semnăturilor