MENIU

Medicii trag un semnal de alarmă: Ce se întâmplă cu colesterolul tău dacă mănânci un ou pe zi

<p>Medicii trag un semnal de alarmă: Ce se &icirc;nt&acirc;mplă cu colesterolul tău dacă măn&acirc;nci un ou pe zi</p>

Cei mai mulţi dintre noi ştiu că ouăle nu sunt bune, deoarece măresc valorile colesterolului din sânge. Realitatea este mult mai nuanţată: în organismul nostru există două tipuri de colesterol. Colesterolul cu densitate mare (HDL) este numit şi „colesterolul bun“, deoarece împiedică apariţia pe vasele de sânge a depunerilor de grăsimi, pe care le menţine în stare solubilă, acest tip de colesterol fiind un factor cheie în prevenirea bolilor de inimă. 

Colesterolul cu densitate scăzută (LDL), în schimb, este „colesterolul rău“, care se depune pe artere şi duce la apariţia bolilor cardio-vasculare. Ei bine, ouăle, conform ultimelor studii, cresc doar „colesterolul bun“, cel „rău“ rămânând la valorile normale.

Peste 255 de studii, făcute pe un număr total de 8.000 de persoane, vin să demonstreze efectul pozitiv al consumului de ouă proaspete asupra oamenilor cu valori ale colesterolului sau ale trigliceridelor peste cele normale. Înlocuirea consumului de carne, de grăsimi hidrogenate (margarină), de prăjeli, cu consumul de ouă este, probabil, prima şi cea mai eficientă măsură pentru ţinerea sub control a acestei probleme de sănătate, conform bzi.ro.

Mai multe articole despre:
sănătate colesterol ou