MENIU

Medicii ruși, sceptici în privința vaccinului anti-Covid anunțat de Putin

Medicii ruși, sceptici în privința vaccinului anti-Covid anunțat de Putin

Mulți medici din Rusia și-au exprimat reținerea în legătură cu administrarea vaccinului anti-Covid produs de țara lor, potrivit unui sondaj. Aceștia reclamă datele insuficiente și termenul scurt în care a fost testat și aprobat, lucru care ridică semne de întrebare privind eficacitatea lui.

Sondajul, publicat vineri de RBC, a fost elaborat de aplicația ”Doctor\"s Handbook”. 3.040 de medici și specialiști în domeniul sănății publice și-au exprimat punctul de vedere în legătură cu vaccinul. Potrivit rezultatului, 25% dintre aceștia au răspuns că nu sunt pregătiți să se vaccineze, în timp ce 24,5% ar fi gata să se supună procedurii. În plus, doar o cincime dintre cei chestionați au declarat că ar recomanda vaccinul pacienților, colegilor și prietenilor. Sondajul a fost realizat în contextul în care, la finalul lunii, va fi lansată campania de vaccinare a medicilor, pe bază de voluntariat.

Îndoieli similare sunt exprimate și de o parte a cetățenilor, în vreme ce alții au preluat discursul guvernului și susțin că scepticismul internațional față de vaccin este cauzat de ”invidie”, notează hotnews.

Președintele Vladimir Putin a anunțat, marți, că țara sa a înregistrat primul vaccin anti-Covid din lume, ”Sputnik-V”, și a susținut că inclusiv una dintre fiicele sale l-ar fi folosit. Anunțul a fost primit însă cu rezerve de către OMS şi de comunitatea ştiinţifică internaţională, având în vedere că studiile clinice nu au fost încă finalizate.

Mai multe articole despre:
medici rusi vaccin anti-covid putin