MENIU

Medicii legişti, verdict în cazul tinerei care a murit în braţele soţului aşteptând ambulanţa

Femeia nu putea fi salvată, spun medicii legişti.

Trei anchete în plină desfăşurare la Iaşi, în cazul femeii care a murit în timp ce aştepta Ambulanţa! Poliţia, Parchetul Militar şi Ambulanţa fac cercetări în acest caz, pentru ca vinovaţii să fie traşi la răspundere.

Medicii legişti au dat deja un verdict. Aceştia susţin că femeia nu mai putea fi salvată chiar dacă ambulanţa ajungea la timp. Potrivit acestora, tânăra avea un anevrism cerebral care i-a cauzat un atac cerebral.

Tragedia s-a petrecut în oraşul Hârlău, din judeţul Iaşi. Femeia de 27 de ani acuza dureri insuportabile de cap, aşa că soţul a sunat, de urgenţă la 112. Deşi la victimă se putea ajunge în maximum câteva minute, a trecut aproape o oră până când a ajuns salvarea, iar tânăra era deja moartă.

Când a sosit în sfârşit ambulanţa, la faţa locului era deja şi Poliţia. Răvăşit de durere, soţul victimei i-a cerut socoteală şoferului ambulanţei şi i-a spus să-i transporte soţia la spital. Însă şoferul l-a refuzat şi, nervos, i-a dat cu pumn. Trupul femeii a fost transportat la Medicină legală cu o căruţă.

Alina Catargiu s-a stins din viaţă în a doua noapte de Paşte la vârsta de 27 de ani. Tânăra a lăsat în urmă doi copii minori: unul de doi ani şi altul de 6 ani şi o familie îndurerată. Nu suferea de boli grave dar a murit cu zile, din motive necunoscute, în braţele soţului său.

"Am sunat la salvare, a zis că ştie locul să aşteptăm că vine. Am ieşit în stradă cu ea în braţe şi m-am pus pe iarbă cu ea şi a durat o oră, oră şi ceva", a spus soţul femeii. Cei de la Ambulanţa Iaşi se apără şi spun că la primul apel au fost trimişi la o adresă greşită. Le-a fost indicată aceeaşi stradă, acelaşi punct de reper, dar nu li s-a precizat că este vorba despre oraşul Hârlău, şi nu de municipiul Iaşi. Motiv pentru care primul echipaj a fost purtat pe drumuri degeaba. Abia la al doilea apel, făcut, de această dată de poliţişti, un echipaj de la Ambulanţa Hârlău a ajuns la adresa exactă. Poliţia din Iaşi a deschis o anchetă, însă doar pentru a stabili dacă angajatul serviciului de ambulanţă l-a lovit sau nu, în plină stradă, pe soţul îndoliat.

SFÂŞIETOR. O tânără s-a stins în brațele soțului, așteptând să vină ambulanța. STS, un NOU SCANDAL